Denne oppskriften oppsto ved en tilfeldighet etter en fisketur, da fiskerne ikke fikk annet enn makrell. Med litt fløte og friske urter er det utrolig hva en kan trylle frem. Makrell i ovn er ikke bare kjempelett å lage, det er også kjempegodt!
Denne oppskriften oppsto ved en tilfeldighet etter en fisketur, da fiskerne ikke fikk annet enn makrell. Med litt fløte og friske urter er det utrolig hva en kan trylle frem. Makrell i ovn er ikke bare kjempelett å lage, det er også kjempegodt!
Fileter makrellen i to hele fileter. Ta ut mest mulig av beinene og det som ikke er hvitt kjøtt. Behold skinnet på inntil videre.
Ta på godt med salt og pepper, stek filetene to og to i olje på høy varme i stekepanne med skinnsiden ned. Tilsett 1 ss smør på slutten av steketiden, og pass på at det ikke blir brent.
Det skal kun være nøttebrunt, da gir det en deilig smak.
Ta filetene ut av pannen. Snu filetene, og skrap så av skinnet. Ta også bort fettlaget mellom skinnet og kjøttet.
Du vil nå ende opp med i alt åtte rene fileter som du legger i bunnen av en ildfast form.
Vask stekepannen for å unngå at det neste du steker i den smaker makrell.
Skrell og kok potetene. Skrell gulrøtter og del i store biter. Kok dem al dente. Rens løk og skjær i båter.
Surr løk i litt rapsolje og smør i stekepannen.
Vask og skjær tufsene av en purreløk.
Resten kuttes i litt store biter. Surr den sammen med løken til det er mykt.
Ha over finhakkede friske urter som timian, gressløk og persille. Gjerne minst to av disse tre.
Dryss over to toppede spiseskjeer hvetemel, og rør rundt.
Hell kremfløten i steikepannen og ha til slutt i buljongterningen.
La putre i noen minutter. Tilsett event. litt vann om fløte- og melblandingen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over fisken i den ildfaste formen. Stek i ovn på 190 grader i cirka 15 minutter.
Server med de kokte potetene.
Bon appetit!
Fileter makrellen i to hele fileter. Ta ut mest mulig av beinene og det som ikke er hvitt kjøtt. Behold skinnet på inntil videre.
Ta på godt med salt og pepper, stek filetene to og to i olje på høy varme i stekepanne med skinnsiden ned. Tilsett 1 ss smør på slutten av steketiden, og pass på at det ikke blir brent.
Det skal kun være nøttebrunt, da gir det en deilig smak.
Ta filetene ut av pannen. Snu filetene, og skrap så av skinnet. Ta også bort fettlaget mellom skinnet og kjøttet.
Du vil nå ende opp med i alt åtte rene fileter som du legger i bunnen av en ildfast form.
Vask stekepannen for å unngå at det neste du steker i den smaker makrell.
Skrell og kok potetene. Skrell gulrøtter og del i store biter. Kok dem al dente. Rens løk og skjær i båter.
Surr løk i litt rapsolje og smør i stekepannen.
Vask og skjær tufsene av en purreløk.
Resten kuttes i litt store biter. Surr den sammen med løken til det er mykt.
Ha over finhakkede friske urter som timian, gressløk og persille. Gjerne minst to av disse tre.
Dryss over to toppede spiseskjeer hvetemel, og rør rundt.
Hell kremfløten i steikepannen og ha til slutt i buljongterningen.
La putre i noen minutter. Tilsett event. litt vann om fløte- og melblandingen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over fisken i den ildfaste formen. Stek i ovn på 190 grader i cirka 15 minutter.
Server med de kokte potetene.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto