Enkel kokos-curry med makaroni og pannestekt laks

35 min

Hva med å erstatte risen med pasta i en thai-inspirert curry med kokos, peanøtter og laks?

1507 har lagret denne
Enkel kokos-curry med makaroni og pannestekt laks

Hva med å erstatte risen med pasta i en thai-inspirert curry med kokos, peanøtter og laks?

1507 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 skive(r) laksefilet, a ca. 150 g
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss frisk ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 0.5 ts koriander, malt
  • 2 - 3 ss curry paste, rød
  • 2 ss tomatpuré
  • 1.25 dl grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 håndfull cherrytomater, delt i to
  • 1 - 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss fish sauce
  • 200 g brokkolini
  • 100 g spinat, fersk
  • 400 g makaroni, kokt
  • 1 - 2 ss limesaft
  • salt og kvernet pepper
  • koriander, frisk (eventuelt basilikum))
  • peanøtter, hakkede
  • kokosolje, til steking
  • smør, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 skive(r) laksefilet, a ca. 150 g
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss frisk ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 0.5 ts koriander, malt
  • 2 - 3 ss curry paste, rød
  • 2 ss tomatpuré
  • 1.25 dl grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 håndfull cherrytomater, delt i to
  • 1 - 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss fish sauce
  • 200 g brokkolini
  • 100 g spinat, fersk
  • 400 g makaroni, kokt
  • 1 - 2 ss limesaft
  • salt og kvernet pepper
  • koriander, frisk (eventuelt basilikum))
  • peanøtter, hakkede
  • kokosolje, til steking
  • smør, til steking
Krydre fiskestykkene/skivene med salt og pepper. Varm en liten klunk olje i en stekepanne og brun fisken raskt på begge sider. Løft fisken over på en tallerken så lenge.
Ha en klatt smør i den varme pannen (ikke vask den) og tilsett løk og hvitløk. La det surre under omrøring til løken blir myk og gyllen. Ha i ingefær, spisskummen og koriander. La det frese videre i et minutt under omrøring.
Rør inn curry paste og tomatpure, fres alt sammen videre i et par minutter. Tilsett buljong, kokosmelk og tomater. La alt putre sammen i 3-5 minutter.
Rør inn peanøttsmør, fiskesaus og brokkolini/brokkoli. Rør til slutt inn spinat og makaroni. Legg fisken tilbake i pannen og la alt få putre sammen i et par minutter.
Press over limesaft og dryss over litt hakkede peanøtter og urter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre fiskestykkene/skivene med salt og pepper. Varm en liten klunk olje i en stekepanne og brun fisken raskt på begge sider. Løft fisken over på en tallerken så lenge.
Ha en klatt smør i den varme pannen (ikke vask den) og tilsett løk og hvitløk. La det surre under omrøring til løken blir myk og gyllen. Ha i ingefær, spisskummen og koriander. La det frese videre i et minutt under omrøring.
Rør inn curry paste og tomatpure, fres alt sammen videre i et par minutter. Tilsett buljong, kokosmelk og tomater. La alt putre sammen i 3-5 minutter.
Rør inn peanøttsmør, fiskesaus og brokkolini/brokkoli. Rør til slutt inn spinat og makaroni. Legg fisken tilbake i pannen og la alt få putre sammen i et par minutter.
Press over limesaft og dryss over litt hakkede peanøtter og urter før servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?