Dette er en rask og sunn laksemiddag som hele familien vil elske.
Tips! Blomkålrisen kan erstattes med brokkoliris, som lages på samme måte som blomkålris, couscous, bulgur eller kokt ris. Andre grønnsaker som for eksempel stekt squash, stekt vårløk, stekte eller smørdampede sukkererter passer også veldig godt til den glaserte laksen.
Dette er en rask og sunn laksemiddag som hele familien vil elske.
Tips! Blomkålrisen kan erstattes med brokkoliris, som lages på samme måte som blomkålris, couscous, bulgur eller kokt ris. Andre grønnsaker som for eksempel stekt squash, stekt vårløk, stekte eller smørdampede sukkererter passer også veldig godt til den glaserte laksen.
1 håndfull urter, koriander, persille eller gressløk
1 stk blomkål, renset og revet til blomkålris
200 g spinat
1 dæsj olivenolje
salt
pepper, grovkvernet
peanøtter
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Ingredienser
800 g laks
2 ss smør
3 fedd hvitløk
4 ss honning
4 ss soyasaus
1 ss chilisaus, sriracha
1 stk lime
1 håndfull urter, koriander, persille eller gressløk
1 stk blomkål, renset og revet til blomkålris
200 g spinat
1 dæsj olivenolje
salt
pepper, grovkvernet
peanøtter
Skjær laksen i fire jevne stykker og krydre stykkene med salt og kvernet pepper.
Varm litt olje i en stekepanne og stek laksen raskt på begge sider (skal fortsatt ha en «rå» kjerne). Løft fiskestykkene ut av pannen så lenge. Vask pannen og varm den opp igjen.
Tilsett smøret og fres hvitløken lett gyllen og myk. Tilsett honning, soyasaus, chilisaus, limesaft og en skvett vann. Kok alt godt sammen til en tykk saus.
Legg laksestykkene tilbake i pannen vend litt på dem sånn at all laksestykkene har glinsende saus på seg. Dryss til slutt over hakkede urter.
Stek blomkålrisen raskt (cirka 2-3 min) over høy varme i en stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper og bland eventuelt inn litt hakkede urter.
Fres spinaten over høy varme til den kollapser (rør gjerne med et hvitløkfedd festet til en gaffel – hvitløkgaffel), krydre med salt og pepper.
Legg stekt blomkålris, spinat og laks pent på tallerkener og server. Strø over peanøtter, om du ønsker.
Bon appetit!
Skjær laksen i fire jevne stykker og krydre stykkene med salt og kvernet pepper.
Varm litt olje i en stekepanne og stek laksen raskt på begge sider (skal fortsatt ha en «rå» kjerne). Løft fiskestykkene ut av pannen så lenge. Vask pannen og varm den opp igjen.
Tilsett smøret og fres hvitløken lett gyllen og myk. Tilsett honning, soyasaus, chilisaus, limesaft og en skvett vann. Kok alt godt sammen til en tykk saus.
Legg laksestykkene tilbake i pannen vend litt på dem sånn at all laksestykkene har glinsende saus på seg. Dryss til slutt over hakkede urter.
Stek blomkålrisen raskt (cirka 2-3 min) over høy varme i en stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper og bland eventuelt inn litt hakkede urter.
Fres spinaten over høy varme til den kollapser (rør gjerne med et hvitløkfedd festet til en gaffel – hvitløkgaffel), krydre med salt og pepper.
Legg stekt blomkålris, spinat og laks pent på tallerkener og server. Strø over peanøtter, om du ønsker.