Til hovedinnhold

Billies 17.mai-retter: Røykelaks med pepperrotkrem og marinert rødbete og eple

45 min

Bille Ane Hvinden er kokken som står bak Billies Kitchen i Oslo. Her deler hun en av sine favoritter til å ha på 17. mai-koldtbordet. Denne oppskriften er nok til cirka 10 porsjoner.
Foto: Bille Ane Hvinden

Lagret av 99 brukere
Billies 17.mai-retter: Røykelaks med pepperrotkrem og marinert rødbete og eple

Bille Ane Hvinden er kokken som står bak Billies Kitchen i Oslo. Her deler hun en av sine favoritter til å ha på 17. mai-koldtbordet. Denne oppskriften er nok til cirka 10 porsjoner.
Foto: Bille Ane Hvinden

Lagret av 99 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g røkelaks, tynnskåret, fra fiskehandleren
  • 1 stk rødbet
  • 1 stk eple
  • 1 boks creme fraiche
  • 3 ss pepperrot, revet eller fra tube
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og kvernet pepper

Marinade rødbet og eple:

  • 1 ss honning
  • 1 ss dijonsennep, grov
  • 1 dl hvitvinseddik, eller epleeddik
  • 2 dl olivenolje, varmpresset eller solsikkeolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g røkelaks, tynnskåret, fra fiskehandleren
  • 1 stk rødbet
  • 1 stk eple
  • 1 boks creme fraiche
  • 3 ss pepperrot, revet eller fra tube
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og kvernet pepper

Marinade rødbet og eple:

  • 1 ss honning
  • 1 ss dijonsennep, grov
  • 1 dl hvitvinseddik, eller epleeddik
  • 2 dl olivenolje, varmpresset eller solsikkeolje

Pepperrotkrem:

Bland sammen creme fraiche, pepperrot, sennep og salt/pepper.

Rødbet og eple:

Skrell rødbeten og eplet. Skjær først tynne skiver av de og etter på kutter strimler av skivene. Bland sammen honning, eddik, grov sennep og olje i et glass ved å riste det godt. Da blir det en fin vinaigrette. Bland passende mengde av dette i rødbeten og eplet. Smak til med salt og pepper.
Legg skivene av røkelaks utover et fat. Klatte på pepperrotkremen på skivene og avslutt med å drysse rødbeten og eplet over som pynt. Kverne litt pepper over retten.
woman cooking

Bon appetit!

Pepperrotkrem:

Bland sammen creme fraiche, pepperrot, sennep og salt/pepper.

Rødbet og eple:

Skrell rødbeten og eplet. Skjær først tynne skiver av de og etter på kutter strimler av skivene. Bland sammen honning, eddik, grov sennep og olje i et glass ved å riste det godt. Da blir det en fin vinaigrette. Bland passende mengde av dette i rødbeten og eplet. Smak til med salt og pepper.
Legg skivene av røkelaks utover et fat. Klatte på pepperrotkremen på skivene og avslutt med å drysse rødbeten og eplet over som pynt. Kverne litt pepper over retten.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?