Poke bowl er en rå fiskesalat som har blitt manges gatemat-favoritt de siste årene. Den kan som salater flest varieres i det uendelige.
Denne poke bowlen inneholder fersk laks blandet med avokado, rødløk, chilisaus, sesam, soyasaus, ingefær og koriander. Chilimajonesen på toppen kan du enkelt lage selv ved å blande majones med sterk chilisaus, eller du kan lage en wasabimajones ved å smake til majones med wasabipasta. Under fiskesalaten har jeg sushiris (så her er vi muligens inne på en kombo av sushi-bowl og poke), godt blir det uansett.
Begynn med risen. «Vask» risen 3-6 ganger i kaldt vann, og la gjerne risen få ligge en halvtimes tid i vann før koking.
Bland eddik, sukker og salt i en liten kasserolle. Kok opp og rør rundt til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl laken.
Kok risen. Bruk forholdet 3 deler vann og 2 deler ris. Kok opp og la det koke skikkelig i 3-4 minutter, legg på lokk, skru varmen ned på det laveste og la risen trekke videre i cirka 15 minutter – eller til risen er mør. Ta risen ut av kasserollen og la den avkjøle seg noe. Vend inn eddiklaken, litt om gangen, smak deg frem. (Rester av lake kan du oppbevare i kjøleskapet til neste gang.)
Skjær laksen i jevne biter. Finsnitt rødløken og rens og skjær avokadoen i små terninger.
Bland sammen laks, løk og avokado. Tilsett limesaft, sriracha, soyasaus, ingefær, sesamfrø, sesamolje og koriander.
Fordel ris og fiskesalat i passende boller. Topp med litt chilimajones, dryss over edamame-bønner, sprøstekt løk og biter av nori.
Bon appetit!
Begynn med risen. «Vask» risen 3-6 ganger i kaldt vann, og la gjerne risen få ligge en halvtimes tid i vann før koking.
Bland eddik, sukker og salt i en liten kasserolle. Kok opp og rør rundt til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl laken.
Kok risen. Bruk forholdet 3 deler vann og 2 deler ris. Kok opp og la det koke skikkelig i 3-4 minutter, legg på lokk, skru varmen ned på det laveste og la risen trekke videre i cirka 15 minutter – eller til risen er mør. Ta risen ut av kasserollen og la den avkjøle seg noe. Vend inn eddiklaken, litt om gangen, smak deg frem. (Rester av lake kan du oppbevare i kjøleskapet til neste gang.)
Skjær laksen i jevne biter. Finsnitt rødløken og rens og skjær avokadoen i små terninger.
Bland sammen laks, løk og avokado. Tilsett limesaft, sriracha, soyasaus, ingefær, sesamfrø, sesamolje og koriander.
Fordel ris og fiskesalat i passende boller. Topp med litt chilimajones, dryss over edamame-bønner, sprøstekt løk og biter av nori.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto