Laks med sitronsmør
På grillen er det ofte lurt å steke fisken på godt smurt folie og under lokk de siste to-tre minuttene. Når laksen er av god kvalitet, liker jeg at fisken er på grensen til rå i kjernen og at den flaker seg i saftige stykker som glir lett fra hverandre.
Reddiker som er lett kokte og avkjølt, får en lekker lys rosa farge. Smaken er mild, behagelig og er et godt følge til laksefileten.
På grillen er det ofte lurt å steke fisken på godt smurt folie og under lokk de siste to-tre minuttene. Når laksen er av god kvalitet, liker jeg at fisken er på grensen til rå i kjernen og at den flaker seg i saftige stykker som glir lett fra hverandre.
Reddiker som er lett kokte og avkjølt, får en lekker lys rosa farge. Smaken er mild, behagelig og er et godt følge til laksefileten.
Ingredienser
- 800 g laks, filet
- 1 kg høstpotet
- 50 g smør
- 150 g spinat
- 150 g reddik
- 6 stk vårløk
- 50 g smør
sitronsmør
- 50 g smør
- sitronskall
- 1 ts dijonsennep
Slik gjør du:
- 800 g laks, filet
- 1 kg høstpotet
- 50 g smør
- 150 g spinat
- 150 g reddik
- 6 stk vårløk
- 50 g smør
sitronsmør
- 50 g smør
- sitronskall
- 1 ts dijonsennep
Finhakk vårløken og bland den sammen med den varme mosen. Juster tykkelsen på mosen med melk eller matfløte.
Smak til med salt og pepper.
Finhakk gressløken og rør den inn i blandingen sammen med Dijon-sennep.
Smøret kan godt være mykt når det serveres til laksestykkene.
Stek eller grill laksefiletene med skinnsiden ned på sterk varme i to-tre minutter. Demp varmen og la stykkene steke langsomt igjennom til de flaker seg. Dekk stykkene med folie eller lokk de siste minuttene.
Kok reddikene lett i vann i to-tre minutter før de avkjøles, deles i to og dryppes med olivenolje.
Spinaten trenger kort tid i pannen før den blir myk. Rør rundt med hvitløksbåt på gaffel; dette gir et lett hint av hvitløk.

Bon appetit!
Finhakk vårløken og bland den sammen med den varme mosen. Juster tykkelsen på mosen med melk eller matfløte.
Smak til med salt og pepper.
Finhakk gressløken og rør den inn i blandingen sammen med Dijon-sennep.
Smøret kan godt være mykt når det serveres til laksestykkene.
Stek eller grill laksefiletene med skinnsiden ned på sterk varme i to-tre minutter. Demp varmen og la stykkene steke langsomt igjennom til de flaker seg. Dekk stykkene med folie eller lokk de siste minuttene.
Kok reddikene lett i vann i to-tre minutter før de avkjøles, deles i to og dryppes med olivenolje.
Spinaten trenger kort tid i pannen før den blir myk. Rør rundt med hvitløksbåt på gaffel; dette gir et lett hint av hvitløk.