Til hovedinnhold

Laks med sitronsmør

30 min

På grillen er det ofte lurt å steke fisken på godt smurt folie og under lokk de siste to-tre minuttene. Når laksen er av god kvalitet, liker jeg at fisken er på grensen til rå i kjernen og at den flaker seg i saftige stykker som glir lett fra hverandre.
Reddiker som er lett kokte og avkjølt, får en lekker lys rosa farge. Smaken er mild, behagelig og er et godt følge til laksefileten.

Lagret av 134 brukere
Laks med sitronsmør

På grillen er det ofte lurt å steke fisken på godt smurt folie og under lokk de siste to-tre minuttene. Når laksen er av god kvalitet, liker jeg at fisken er på grensen til rå i kjernen og at den flaker seg i saftige stykker som glir lett fra hverandre.
Reddiker som er lett kokte og avkjølt, får en lekker lys rosa farge. Smaken er mild, behagelig og er et godt følge til laksefileten.

Lagret av 134 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g laks, filet
  • 1 kg høstpotet
  • 50 g smør
  • 150 g spinat
  • 150 g reddik
  • 6 stk vårløk
  • 50 g smør

sitronsmør

  • 50 g smør
  • sitronskall
  • 1 ts dijonsennep

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g laks, filet
  • 1 kg høstpotet
  • 50 g smør
  • 150 g spinat
  • 150 g reddik
  • 6 stk vårløk
  • 50 g smør

sitronsmør

  • 50 g smør
  • sitronskall
  • 1 ts dijonsennep
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Tilsett smørterninger, mos potetene lett sammen.
Finhakk vårløken og bland den sammen med den varme mosen. Juster tykkelsen på mosen med melk eller matfløte.
Smak til med salt og pepper.
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Tilsett smørterninger, mos potetene lett sammen.
Finhakk vårløken og bland den sammen med den varme mosen. Juster tykkelsen på mosen med melk eller matfløte.
Smak til med salt og pepper.
Bruk romtemperert smør, som blandes med saften og revet skall fra sitronen.
Finhakk gressløken og rør den inn i blandingen sammen med Dijon-sennep.
Smøret kan godt være mykt når det serveres til laksestykkene.
Bruk romtemperert smør, som blandes med saften og revet skall fra sitronen.
Finhakk gressløken og rør den inn i blandingen sammen med Dijon-sennep.
Smøret kan godt være mykt når det serveres til laksestykkene.
Rens fiskefileten fri for ben. Del opp i fire like stykker, drypp med olivenolje, krydre med salt og pepper.
Stek eller grill laksefiletene med skinnsiden ned på sterk varme i to-tre minutter. Demp varmen og la stykkene steke langsomt igjennom til de flaker seg. Dekk stykkene med folie eller lokk de siste minuttene.
Kok reddikene lett i vann i to-tre minutter før de avkjøles, deles i to og dryppes med olivenolje.
Spinaten trenger kort tid i pannen før den blir myk. Rør rundt med hvitløksbåt på gaffel; dette gir et lett hint av hvitløk.
Rens fiskefileten fri for ben. Del opp i fire like stykker, drypp med olivenolje, krydre med salt og pepper.
Stek eller grill laksefiletene med skinnsiden ned på sterk varme i to-tre minutter. Demp varmen og la stykkene steke langsomt igjennom til de flaker seg. Dekk stykkene med folie eller lokk de siste minuttene.
Kok reddikene lett i vann i to-tre minutter før de avkjøles, deles i to og dryppes med olivenolje.
Spinaten trenger kort tid i pannen før den blir myk. Rør rundt med hvitløksbåt på gaffel; dette gir et lett hint av hvitløk.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Tilsett smørterninger, mos potetene lett sammen.
Finhakk vårløken og bland den sammen med den varme mosen. Juster tykkelsen på mosen med melk eller matfløte.
Smak til med salt og pepper.
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Tilsett smørterninger, mos potetene lett sammen.
Finhakk vårløken og bland den sammen med den varme mosen. Juster tykkelsen på mosen med melk eller matfløte.
Smak til med salt og pepper.
Bruk romtemperert smør, som blandes med saften og revet skall fra sitronen.
Finhakk gressløken og rør den inn i blandingen sammen med Dijon-sennep.
Smøret kan godt være mykt når det serveres til laksestykkene.
Bruk romtemperert smør, som blandes med saften og revet skall fra sitronen.
Finhakk gressløken og rør den inn i blandingen sammen med Dijon-sennep.
Smøret kan godt være mykt når det serveres til laksestykkene.
Rens fiskefileten fri for ben. Del opp i fire like stykker, drypp med olivenolje, krydre med salt og pepper.
Stek eller grill laksefiletene med skinnsiden ned på sterk varme i to-tre minutter. Demp varmen og la stykkene steke langsomt igjennom til de flaker seg. Dekk stykkene med folie eller lokk de siste minuttene.
Kok reddikene lett i vann i to-tre minutter før de avkjøles, deles i to og dryppes med olivenolje.
Spinaten trenger kort tid i pannen før den blir myk. Rør rundt med hvitløksbåt på gaffel; dette gir et lett hint av hvitløk.
Rens fiskefileten fri for ben. Del opp i fire like stykker, drypp med olivenolje, krydre med salt og pepper.
Stek eller grill laksefiletene med skinnsiden ned på sterk varme i to-tre minutter. Demp varmen og la stykkene steke langsomt igjennom til de flaker seg. Dekk stykkene med folie eller lokk de siste minuttene.
Kok reddikene lett i vann i to-tre minutter før de avkjøles, deles i to og dryppes med olivenolje.
Spinaten trenger kort tid i pannen før den blir myk. Rør rundt med hvitløksbåt på gaffel; dette gir et lett hint av hvitløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?