Grillet laks og kål med rømmedressing
Til denne grillede og passe spicy «krydderlaksen» har jeg skrapt skinnet godt, nettopp fordi jeg tenker å spise det. En annen ting som er ekstra viktig da, er kontroll på varmen. Grillen må ikke være for kald, da blir ikke skinnet skikkelig sprøtt, men heller ikke for varm – da snakker vi svidd. Og husk nå endelig at fiskekjøttet skal ha en saftig «rosa» kjerne.
Servert med grillet kål og rømmedressing ligger det an til et drømmemåltid.
Tips:
Hvis du vil være helt sikker på at laksen ikke setter seg fast på grillen, kan du legge et dobbelt lag aluminiumsfolie under laksen.
Du kan erstatte sommerkålen med spisskål, eller grille hjertesalat.
Til denne grillede og passe spicy «krydderlaksen» har jeg skrapt skinnet godt, nettopp fordi jeg tenker å spise det. En annen ting som er ekstra viktig da, er kontroll på varmen. Grillen må ikke være for kald, da blir ikke skinnet skikkelig sprøtt, men heller ikke for varm – da snakker vi svidd. Og husk nå endelig at fiskekjøttet skal ha en saftig «rosa» kjerne.
Servert med grillet kål og rømmedressing ligger det an til et drømmemåltid.
Tips:
Hvis du vil være helt sikker på at laksen ikke setter seg fast på grillen, kan du legge et dobbelt lag aluminiumsfolie under laksen.
Du kan erstatte sommerkålen med spisskål, eller grille hjertesalat.
- 1 stk laksefilet, hel, mellomstor
- 2 ts korianderfrø
- 2 ts spisskummen
- 2 ts fennikelfrø
- 2 ts flaksalt
- 1 - 2 ss srirachasaus, eller annen sterk chilisaus
- 1 ss harissa, kan erstattes med chilisaus
- 1 ss olivenolje, mild, eller nøytral olje
- 2 ss limesaft
- 1 - 2 stk sommerkål, eller spisskål
- 3 dl rømme
- salt og kvernet pepper
- sitronsaft
- olje, til steking
- friske urter, eller finsnittet vårløk
- 1 stk laksefilet, hel, mellomstor
- 2 ts korianderfrø
- 2 ts spisskummen
- 2 ts fennikelfrø
- 2 ts flaksalt
- 1 - 2 ss srirachasaus, eller annen sterk chilisaus
- 1 ss harissa, kan erstattes med chilisaus
- 1 ss olivenolje, mild, eller nøytral olje
- 2 ss limesaft
- 1 - 2 stk sommerkål, eller spisskål
- 3 dl rømme
- salt og kvernet pepper
- sitronsaft
- olje, til steking
- friske urter, eller finsnittet vårløk
