Det er enkelt å lage gravlaksen selv. Da kan du variere krydderet, og du kan velge hvor lenge den skal modnes. Den tar ti minutter å lage, men du må vente i et par dager med å spise den.
Det er enkelt å lage gravlaksen selv. Da kan du variere krydderet, og du kan velge hvor lenge den skal modnes. Den tar ti minutter å lage, men du må vente i et par dager med å spise den.
1 kg laksefilet, to omtrent like stykker, uten bein
4 ss salt
4 ss sukker
4 ss dill, fersk, finhakket
2 ss korianderfrø
2 ss fennikelfrø
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 kg laksefilet, to omtrent like stykker, uten bein
4 ss salt
4 ss sukker
4 ss dill, fersk, finhakket
2 ss korianderfrø
2 ss fennikelfrø
Knus frøene lett i en morter. Bland sukker, salt og halvparten av krydderet og urtene i en bolle.
Strø et lag krydderblanding i bunnen på en form eller et fat med litt oppkant. Legg et stykke laks med skinnsiden ned i formen. Strø over mer krydderblanding. Legg den andre fileten oppå, buk mot rygg. Dekk med plast og legg under press, omtrent 1 kg. La stå i kjøleskapet i 3 dager.
Skrap vekk dill og krydder, og gni laksen med ny frisk blanding av dill, fennikel og koriander. Skjær i tynne skiver og server med sennepssaus.
Bon appetit!
Knus frøene lett i en morter. Bland sukker, salt og halvparten av krydderet og urtene i en bolle.
Strø et lag krydderblanding i bunnen på en form eller et fat med litt oppkant. Legg et stykke laks med skinnsiden ned i formen. Strø over mer krydderblanding. Legg den andre fileten oppå, buk mot rygg. Dekk med plast og legg under press, omtrent 1 kg. La stå i kjøleskapet i 3 dager.
Skrap vekk dill og krydder, og gni laksen med ny frisk blanding av dill, fennikel og koriander. Skjær i tynne skiver og server med sennepssaus.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto