Til hovedinnhold

Gravlaks med dill, fennikel og koriander

10 min
6 varer
105
Gravlaks med dill, fennikel og koriander

Det er enkelt å lage gravlaksen selv. Da kan du variere krydderet, og du kan velge hvor lenge den skal modnes. Den tar ti minutter å lage, men du må vente i et par dager med å spise den.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg laksefilet, to omtrent like stykker, uten bein
  • 4 ss salt
  • 4 ss sukker
  • 4 ss dill, fersk, finhakket
  • 2 ss korianderfrø
  • 2 ss fennikelfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg laksefilet, to omtrent like stykker, uten bein
  • 4 ss salt
  • 4 ss sukker
  • 4 ss dill, fersk, finhakket
  • 2 ss korianderfrø
  • 2 ss fennikelfrø
Knus frøene lett i en morter. Bland sukker, salt og halvparten av krydderet og urtene i en bolle.
Strø et lag krydderblanding i bunnen på en form eller et fat med litt oppkant. Legg et stykke laks med skinnsiden ned i formen. Strø over mer krydderblanding. Legg den andre fileten oppå, buk mot rygg. Dekk med plast og legg under press, omtrent 1 kg. La stå i kjøleskapet i 3 dager.
Skrap vekk dill og krydder, og gni laksen med ny frisk blanding av dill, fennikel og koriander. Skjær i tynne skiver og server med sennepssaus.
woman cooking

Bon appetit!

Knus frøene lett i en morter. Bland sukker, salt og halvparten av krydderet og urtene i en bolle.
Strø et lag krydderblanding i bunnen på en form eller et fat med litt oppkant. Legg et stykke laks med skinnsiden ned i formen. Strø over mer krydderblanding. Legg den andre fileten oppå, buk mot rygg. Dekk med plast og legg under press, omtrent 1 kg. La stå i kjøleskapet i 3 dager.
Skrap vekk dill og krydder, og gni laksen med ny frisk blanding av dill, fennikel og koriander. Skjær i tynne skiver og server med sennepssaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?