Varmrøkt laks med creme fraiche-dressing og «knust» agurksalat med ingefær
20 min
Denne retten serveres for eksempel med ferskt godt brød, lefser eller flatbrød. Tips: Crème fraîche- dressingen er en skikkelig universal-dressing som passer veldig godt til alt av røkt mat (både fisk og kjøtt), salater og alle mulige paier (ikke søte da). Den kan også brukes som dressing til en lun nypotetsalat.
Denne retten serveres for eksempel med ferskt godt brød, lefser eller flatbrød. Tips: Crème fraîche- dressingen er en skikkelig universal-dressing som passer veldig godt til alt av røkt mat (både fisk og kjøtt), salater og alle mulige paier (ikke søte da). Den kan også brukes som dressing til en lun nypotetsalat.
1 dl urter, hakkede, som gressløk, dill og persille
sitronsaft, noen dråper
salt og kvernet pepper
«Knust» agurksalat med ingefær
1 stk agurk, stor
2 stk sjalottløk, eller én liten rødløk, finsnittet
0.75 ts salt
1.5 ss eddik 7%
1 ss sukker
1 ss olje, nøytral
1 ts ingefær, frisk, finrevet
dill
Del agurkene i fire på langs. Legg agurklengdene i en brødpose (for å unngå søl) og knus dem lett med en kjevle eller noen annet litt tungt.
Del agurken i jevne biter og ha agurkbitene over i en sil sammen med finsnittet løk. Dryss over saltet, bland det godt sammen og mariner agurken i 10-15 minutter. Klem agurken litt forsiktig sammen slik at noen av væsken siles vekk.
Rør sammen eddik, sukker, olje og ingefær (rør til sukkeret er oppløst). Bland dressingen sammen med den avrente agurken. Pynt med litt dill før servering.
Bryt fisken opp i mindre biter og ha den over i en passende skål eller på et lite fat. Visp sammen crème fraîche, sjalottløk og urter. Smak crème fraîche dressingen til med sitronsaft, salt og pepper.
Server den varmrøkte laksen med dressing og agurksalat.
Bon appetit!
Del agurkene i fire på langs. Legg agurklengdene i en brødpose (for å unngå søl) og knus dem lett med en kjevle eller noen annet litt tungt.
Del agurken i jevne biter og ha agurkbitene over i en sil sammen med finsnittet løk. Dryss over saltet, bland det godt sammen og mariner agurken i 10-15 minutter. Klem agurken litt forsiktig sammen slik at noen av væsken siles vekk.
Rør sammen eddik, sukker, olje og ingefær (rør til sukkeret er oppløst). Bland dressingen sammen med den avrente agurken. Pynt med litt dill før servering.
Bryt fisken opp i mindre biter og ha den over i en passende skål eller på et lite fat. Visp sammen crème fraîche, sjalottløk og urter. Smak crème fraîche dressingen til med sitronsaft, salt og pepper.
Server den varmrøkte laksen med dressing og agurksalat.