Laks tataki
Vår kjære laks er en svært takknemlig fisk som er mottakelig for det aller meste hva smak angår. Prøv deg på en variant av laks tataki. En skikkelig godbit som er rullet i sesamfrø og stekt raskt over høy varme. Visp sammen en dressing av blant annet soyasaus, sesamolje, lime, ingefær og jalapeño som du server ved siden av. Litt chilimajones i tillegg er helt topp!
Tips: Server gjerne ris til tatakien for et skikkelig mettende måltid.
Vår kjære laks er en svært takknemlig fisk som er mottakelig for det aller meste hva smak angår. Prøv deg på en variant av laks tataki. En skikkelig godbit som er rullet i sesamfrø og stekt raskt over høy varme. Visp sammen en dressing av blant annet soyasaus, sesamolje, lime, ingefær og jalapeño som du server ved siden av. Litt chilimajones i tillegg er helt topp!
Tips: Server gjerne ris til tatakien for et skikkelig mettende måltid.
- 500 g laksefilet, superfersk, helst ryggstykket, back loin
- 4 ss sesamfrø
- salt og kvernet pepper
- olje, nøytral, til steking
- 2 stk vårløk
- 100 g edamamebønner, rensede, kokte (kan sløyfes)
- 4 ss chilimajones
- koriander, frisk
- syltet ingefær
Dressing
- 4 ss soyasaus, gjerne lys eller saltredusert
- 2 ss solsikkeolje
- 2 ss vann, kaldt
- 2 ss riseddik
- 2 ss limesaft, ferskpresset
- 1 ss sukker
- 1 ss ingefær, fersk, finrevet
- 1 ss sesamolje
- 500 g laksefilet, superfersk, helst ryggstykket, back loin
- 4 ss sesamfrø
- salt og kvernet pepper
- olje, nøytral, til steking
- 2 stk vårløk
- 100 g edamamebønner, rensede, kokte (kan sløyfes)
- 4 ss chilimajones
- koriander, frisk
- syltet ingefær
Dressing
- 4 ss soyasaus, gjerne lys eller saltredusert
- 2 ss solsikkeolje
- 2 ss vann, kaldt
- 2 ss riseddik
- 2 ss limesaft, ferskpresset
- 1 ss sukker
- 1 ss ingefær, fersk, finrevet
- 1 ss sesamolje
