Spicy maki sushi med laks
Prøv deg på hjemmelaget sushi, her i form av maki sushi med spicy laks. I stedet for laks kan du også bruke kveite, kokte kongereker, steinbit, torsk, tunfisk, kamskjell, råreker m.m. Server maki-bitene med syltet ingefær, soyasaus og wasabi. I Japan har alle bitene tilstrekkelig med wasabi (grønn pepperrot) ved servering, mens i vest blander man wasabi i soyasausen.
Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -20 grader i 24 timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester.
Tips: Legg skivene slik at fibrene går på tvers av sushibiten. Da blir det lettere å tygge over biten.
Vil du prøve deg på andre sushivarianter? Her finner du oppskrift på nigiri sushi og futomaki.
Prøv deg på hjemmelaget sushi, her i form av maki sushi med spicy laks. I stedet for laks kan du også bruke kveite, kokte kongereker, steinbit, torsk, tunfisk, kamskjell, råreker m.m. Server maki-bitene med syltet ingefær, soyasaus og wasabi. I Japan har alle bitene tilstrekkelig med wasabi (grønn pepperrot) ved servering, mens i vest blander man wasabi i soyasausen.
Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -20 grader i 24 timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester.
Tips: Legg skivene slik at fibrene går på tvers av sushibiten. Da blir det lettere å tygge over biten.
Vil du prøve deg på andre sushivarianter? Her finner du oppskrift på nigiri sushi og futomaki.
Ingredienser
Eddiklake
- 1 dl riseddik
- 5 ss sukker
- 2 ts salt
Sushiris
- 250 g sushiris
- 3 - 4 ss eddiklake
Spicy maki
- 200 g laks, god kvalitet
- 2 ss chilisaus, sterk, evt chilimajones
- 1 ts sesamolje
- 2 stykker vårløk
- 4 plate(r) noritang
- sushiris
- sesamfrø, ristede, gjerne lyse og sorte
- avokado, (kan sløyfes)
Til servering
- soyasaus
- syltet ingefær
- wasabi
- chilimajones
- ørretrogn, eller lakserogn
Slik gjør du:
Eddiklake
- 1 dl riseddik
- 5 ss sukker
- 2 ts salt
Sushiris
- 250 g sushiris
- 3 - 4 ss eddiklake
Spicy maki
- 200 g laks, god kvalitet
- 2 ss chilisaus, sterk, evt chilimajones
- 1 ts sesamolje
- 2 stykker vårløk
- 4 plate(r) noritang
- sushiris
- sesamfrø, ristede, gjerne lyse og sorte
- avokado, (kan sløyfes)
Til servering
- soyasaus
- syltet ingefær
- wasabi
- chilimajones
- ørretrogn, eller lakserogn
Eddiklake
Sushiris
Dekk til bollen med et fuktig klede slik at risen holder på fuktigheten, og bruk fuktige hender når du jobber med risen.
Fyll
Montering
Maki med avokado på utsiden

Bon appetit!
Eddiklake
Sushiris
Dekk til bollen med et fuktig klede slik at risen holder på fuktigheten, og bruk fuktige hender når du jobber med risen.