rask

Stekt laks med avokado- og mangosalat

25 min

Server stekt laks med avokado- og mangosalat for en smakfull middag.

For å lykkes med stekt laks må du passe på temperaturen i pannen; den skal ikke være for lav, men heller ikke for høy.

2776 har lagret denne
Stekt laks med avokado- og mangosalat
Foto: Sara Johannessen Meek

Server stekt laks med avokado- og mangosalat for en smakfull middag.

For å lykkes med stekt laks må du passe på temperaturen i pannen; den skal ikke være for lav, men heller ikke for høy.

2776 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g laksefilet, med skinn
  • 2 ss søt soyasaus, tykk, eller teriyakisaus
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk rød chili, eventuelt en hel
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • koriander
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g laksefilet, med skinn
  • 2 ss søt soyasaus, tykk, eller teriyakisaus
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk rød chili, eventuelt en hel
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • koriander
Rens og skjær mango og avokado i terninger. Finsnitt chilien og finhakk eller finsnitt rødløken. Bland alt i en bolle, press over limesaft og tilsett hakket koriander.
Skrap lakseskinnet for skjell (hvis du vil spise skinnet, ellers er det ikke nødvendig å skrape det). Krydre laksen med salt og pepper.
Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olje og stek laksen med skinnsiden ned i 4-5 minutter. Skinnet skal bli helt sprøtt og gyllent. Snu stykkene og stek noen sekunder på den andre siden.
Pensle laksen med søt soyasaus før servering. Som ekstra tilbehør passer det fint med ris eller nudler.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær mango og avokado i terninger. Finsnitt chilien og finhakk eller finsnitt rødløken. Bland alt i en bolle, press over limesaft og tilsett hakket koriander.
Skrap lakseskinnet for skjell (hvis du vil spise skinnet, ellers er det ikke nødvendig å skrape det). Krydre laksen med salt og pepper.
Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olje og stek laksen med skinnsiden ned i 4-5 minutter. Skinnet skal bli helt sprøtt og gyllent. Snu stykkene og stek noen sekunder på den andre siden.
Pensle laksen med søt soyasaus før servering. Som ekstra tilbehør passer det fint med ris eller nudler.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?