Laks med sataysaus
Er du glad i kyllingsatay er sjansen stor for at lakseutgaven også vil falle i smak. Hjemmelaget peanøttsaus lager du ganske enkelt i en hurtigmikser, og glassnudelsalaten med limedressing er heller ikke særlig avansert - bare veldig, veldig godt.
Tips: Fjern frøene fra chilien hvis du ønsker en litt mildere saus. Noen dråper limesaft (eller en liten teskje Tamarind paste) gjør den friskere. Samme sausen kan brukes til kylling eller svinekjøtt.
Er du glad i kyllingsatay er sjansen stor for at lakseutgaven også vil falle i smak. Hjemmelaget peanøttsaus lager du ganske enkelt i en hurtigmikser, og glassnudelsalaten med limedressing er heller ikke særlig avansert - bare veldig, veldig godt.
Tips: Fjern frøene fra chilien hvis du ønsker en litt mildere saus. Noen dråper limesaft (eller en liten teskje Tamarind paste) gjør den friskere. Samme sausen kan brukes til kylling eller svinekjøtt.
Ingredienser
- 700 g laksefilet, uten skinn og ben
- olje, nøytral, til steking
- salt og kvernet pepper
- grillpinner
- lime, til servering
Sataysaus
- 2 ss peanøttolje, eller nøytral olje
- 1 stk rød chili, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
- 2 ts ingefær, frisk, revet
- 125 g peanøtter, ristede og salte
- 0.5 ts spisskummen, knust
- 1 ts gurkemeie, malt
- 2 ss ketjap manis, eller søt soyasaus
- 1.5 dl kokosmelk, eller kokoskrem
- 0.5 dl vann, kokende
glassnudelsalat
- 1 stk agurk
- 2 stk vårløk
- 100 g glassnudler, kokte og avkjølte
- 3 ss peanøtter, hakkede, ristede og salte
- 0.5 dl limesaft, ferskpresset
- 2 ss brunt sukker, eller sukker
- 2 ts fish sauce, evt. 3 ts
- 1 ts sesamolje
- koriander, og/eller mynte, grovhakket
Slik gjør du:
- 700 g laksefilet, uten skinn og ben
- olje, nøytral, til steking
- salt og kvernet pepper
- grillpinner
- lime, til servering
Sataysaus
- 2 ss peanøttolje, eller nøytral olje
- 1 stk rød chili, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
- 2 ts ingefær, frisk, revet
- 125 g peanøtter, ristede og salte
- 0.5 ts spisskummen, knust
- 1 ts gurkemeie, malt
- 2 ss ketjap manis, eller søt soyasaus
- 1.5 dl kokosmelk, eller kokoskrem
- 0.5 dl vann, kokende
glassnudelsalat
- 1 stk agurk
- 2 stk vårløk
- 100 g glassnudler, kokte og avkjølte
- 3 ss peanøtter, hakkede, ristede og salte
- 0.5 dl limesaft, ferskpresset
- 2 ss brunt sukker, eller sukker
- 2 ts fish sauce, evt. 3 ts
- 1 ts sesamolje
- koriander, og/eller mynte, grovhakket
