Til hovedinnhold

Laks med sataysaus

45 min

Er du glad i kyllingsatay er sjansen stor for at lakseutgaven også vil falle i smak. Hjemmelaget peanøttsaus lager du ganske enkelt i en hurtigmikser, og glassnudelsalaten med limedressing er heller ikke særlig avansert - bare veldig, veldig godt. 
Tips: Fjern frøene fra chilien hvis du ønsker en litt mildere saus. Noen dråper limesaft (eller en liten teskje Tamarind paste) gjør den friskere. Samme sausen kan brukes til kylling eller svinekjøtt.

Lagret av 513 brukere
Laks med sataysaus

Er du glad i kyllingsatay er sjansen stor for at lakseutgaven også vil falle i smak. Hjemmelaget peanøttsaus lager du ganske enkelt i en hurtigmikser, og glassnudelsalaten med limedressing er heller ikke særlig avansert - bare veldig, veldig godt. 
Tips: Fjern frøene fra chilien hvis du ønsker en litt mildere saus. Noen dråper limesaft (eller en liten teskje Tamarind paste) gjør den friskere. Samme sausen kan brukes til kylling eller svinekjøtt.

Lagret av 513 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g laksefilet, uten skinn og ben
  • olje, nøytral, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • grillpinner
  • lime, til servering

Sataysaus

  • 2 ss peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 125 g peanøtter, ristede og salte
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 1 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, eller søt soyasaus
  • 1.5 dl kokosmelk, eller kokoskrem
  • 0.5 dl vann, kokende

glassnudelsalat

  • 1 stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • 100 g glassnudler, kokte og avkjølte
  • 3 ss peanøtter, hakkede, ristede og salte
  • 0.5 dl limesaft, ferskpresset
  • 2 ss brunt sukker, eller sukker
  • 2 ts fish sauce, evt. 3 ts
  • 1 ts sesamolje
  • koriander, og/eller mynte, grovhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g laksefilet, uten skinn og ben
  • olje, nøytral, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • grillpinner
  • lime, til servering

Sataysaus

  • 2 ss peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 125 g peanøtter, ristede og salte
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 1 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, eller søt soyasaus
  • 1.5 dl kokosmelk, eller kokoskrem
  • 0.5 dl vann, kokende

glassnudelsalat

  • 1 stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • 100 g glassnudler, kokte og avkjølte
  • 3 ss peanøtter, hakkede, ristede og salte
  • 0.5 dl limesaft, ferskpresset
  • 2 ss brunt sukker, eller sukker
  • 2 ts fish sauce, evt. 3 ts
  • 1 ts sesamolje
  • koriander, og/eller mynte, grovhakket
Bland alle ingrediensene til sataysausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus. Varm sausen i en kasserolle. Sausen skal ikke koke, bare varmes under omrøring.
Skjær laksen i 1 cm tykke skiver. Tre skivene på spidd, krydre lett med salt og pepper, og grill eller stek spiddene over høy varme i 2-4 minutter. Snu spiddene et par ganger underveis slik at de blir jevnt grillet/stekt. Pensle laksen med sataysaus.
Del agurken på langs og skrap ute den bløte kjernen. Skjær agurken i skiver eller lange strimler. Visp sammen limesaft, sukker, fishsauce og sesamolje. Bland sammen agurk, vårløk, nudler, peanøtter, limedressing og urter.
Server laksespiddene med nudelsalat, litt ekstra sataysaus og lime til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til sataysausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus. Varm sausen i en kasserolle. Sausen skal ikke koke, bare varmes under omrøring.
Skjær laksen i 1 cm tykke skiver. Tre skivene på spidd, krydre lett med salt og pepper, og grill eller stek spiddene over høy varme i 2-4 minutter. Snu spiddene et par ganger underveis slik at de blir jevnt grillet/stekt. Pensle laksen med sataysaus.
Del agurken på langs og skrap ute den bløte kjernen. Skjær agurken i skiver eller lange strimler. Visp sammen limesaft, sukker, fishsauce og sesamolje. Bland sammen agurk, vårløk, nudler, peanøtter, limedressing og urter.
Server laksespiddene med nudelsalat, litt ekstra sataysaus og lime til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?