Ovnsbakt laks med hollandaise og agurksalat
Ovnsbakt laks med agurksalat og hollandaisesaus er en klassiker som gjør hverdagsmaten litt mer gullkantet. La gjerne skinnet sitte på under bakingen for ekstra saftig fisk. Når skinnet enkelt kan dras av er det en god indikator på at laksen er klar.
Husk at tiden i ovnen vil variere med størrelsen på laksestykkene og ovnstemperatur.
Obs! Hvis sausen sprekker fordi den er blitt litt for varm kan du redde den ved å piske sammen en eggeplomme og litt vann i en bolle, for så å spe forsiktig med den skilte sausen. Har den derimot kokt, må du nok begynne på nytt.
Ovnsbakt laks med agurksalat og hollandaisesaus er en klassiker som gjør hverdagsmaten litt mer gullkantet. La gjerne skinnet sitte på under bakingen for ekstra saftig fisk. Når skinnet enkelt kan dras av er det en god indikator på at laksen er klar.
Husk at tiden i ovnen vil variere med størrelsen på laksestykkene og ovnstemperatur.
Obs! Hvis sausen sprekker fordi den er blitt litt for varm kan du redde den ved å piske sammen en eggeplomme og litt vann i en bolle, for så å spe forsiktig med den skilte sausen. Har den derimot kokt, må du nok begynne på nytt.
- 4 stk laksefilet, cirka 180-200 gram per stykk
- salt og kvernet pepper
- poteter, kokte, til servering
Hollandaise
- 250 g meierismør, gjerne usaltet
- 3 stk eggeplomme
- 3 ss vann
- 1.5 ss sitronsaft, ferskpresset
- 3 ss friske urter, hakkede: kjørvel, persille, dill, gressløk
- salt og kvernet pepper
Agurksalat
- 5 ss eddik 7%
- 4 ss vann
- 40 g sukker
- 1 stk agurk
- 4 stk sjalottløk
- 4 stk laksefilet, cirka 180-200 gram per stykk
- salt og kvernet pepper
- poteter, kokte, til servering
Hollandaise
- 250 g meierismør, gjerne usaltet
- 3 stk eggeplomme
- 3 ss vann
- 1.5 ss sitronsaft, ferskpresset
- 3 ss friske urter, hakkede: kjørvel, persille, dill, gressløk
- salt og kvernet pepper
Agurksalat
- 5 ss eddik 7%
- 4 ss vann
- 40 g sukker
- 1 stk agurk
- 4 stk sjalottløk
Agurksalat
Hollandaise
Laks
