Til hovedinnhold

«Hurtig gravlaks» med lakris, dill og avokadokrem

30 min

Krydret med et lite dryss lakris og servert med en frisk avokadokrem har gravlaksen straks fått en rask og enkel liten utfordrer som ikke krever lang planlegging.
Lakris kan utelates, eller erstattes med annet krydder som einebær, anis, fennikelfrø eller sitruskall.   

Velg laks av topp kvalitet. Laksen bør marineres i minst 2 timer. 

Lagret av 123 brukere
«Hurtig gravlaks» med lakris, dill og avokadokrem

Krydret med et lite dryss lakris og servert med en frisk avokadokrem har gravlaksen straks fått en rask og enkel liten utfordrer som ikke krever lang planlegging.
Lakris kan utelates, eller erstattes med annet krydder som einebær, anis, fennikelfrø eller sitruskall.   

Velg laks av topp kvalitet. Laksen bør marineres i minst 2 timer. 

Lagret av 123 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 2 ss sukker
  • 1.5 ss salt
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts lakrispulver
  • 1 bunt dill

Avokadokrem

  • 2 stykker avokado
  • 2 ss rømme, eller yoghurt naturell
  • 2 ss limesaft
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 2 ss sukker
  • 1.5 ss salt
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts lakrispulver
  • 1 bunt dill

Avokadokrem

  • 2 stykker avokado
  • 2 ss rømme, eller yoghurt naturell
  • 2 ss limesaft
  • salt og kvernet pepper
Skjær vekk eventuelle rester av brunt fett på fileten. Gni laksen inn med sukker, salt, pepper og lakris. Hakk halvparten av dillen og dryss over laksefileten. Pakk den godt inn og la laksen marinere i kjøleskapet natten over, eller minst et par timer.
Skjær laksen i tynne skiver før servering og pynt med resten av dillen.
Rens avokadoen og mos den fint sammen med rømme og limesaft. Smak avokadokremen til med salt og pepper, og server den ved siden av laksen.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær vekk eventuelle rester av brunt fett på fileten. Gni laksen inn med sukker, salt, pepper og lakris. Hakk halvparten av dillen og dryss over laksefileten. Pakk den godt inn og la laksen marinere i kjøleskapet natten over, eller minst et par timer.
Skjær laksen i tynne skiver før servering og pynt med resten av dillen.
Rens avokadoen og mos den fint sammen med rømme og limesaft. Smak avokadokremen til med salt og pepper, og server den ved siden av laksen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?