Krydret med et lite dryss lakris og servert med en frisk avokadokrem har gravlaksen straks fått en rask og enkel liten utfordrer som ikke krever lang planlegging. Lakris kan utelates, eller erstattes med annet krydder som einebær, anis, fennikelfrø eller sitruskall.
Velg laks av topp kvalitet. Laksen bør marineres i minst 2 timer.
Krydret med et lite dryss lakris og servert med en frisk avokadokrem har gravlaksen straks fått en rask og enkel liten utfordrer som ikke krever lang planlegging. Lakris kan utelates, eller erstattes med annet krydder som einebær, anis, fennikelfrø eller sitruskall.
Velg laks av topp kvalitet. Laksen bør marineres i minst 2 timer.
Skjær vekk eventuelle rester av brunt fett på fileten. Gni laksen inn med sukker, salt, pepper og lakris. Hakk halvparten av dillen og dryss over laksefileten. Pakk den godt inn og la laksen marinere i kjøleskapet natten over, eller minst et par timer.
Skjær laksen i tynne skiver før servering og pynt med resten av dillen.
Rens avokadoen og mos den fint sammen med rømme og limesaft. Smak avokadokremen til med salt og pepper, og server den ved siden av laksen.
Bon appetit!
Skjær vekk eventuelle rester av brunt fett på fileten. Gni laksen inn med sukker, salt, pepper og lakris. Hakk halvparten av dillen og dryss over laksefileten. Pakk den godt inn og la laksen marinere i kjøleskapet natten over, eller minst et par timer.
Skjær laksen i tynne skiver før servering og pynt med resten av dillen.
Rens avokadoen og mos den fint sammen med rømme og limesaft. Smak avokadokremen til med salt og pepper, og server den ved siden av laksen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto