Skinnstekt laks med stekte asparges, dill- og sitronyoghurt
Pannestekt laks med knasende sprøtt skinn og fiskekjøttet så saftig at det smelter på tungen er en real høydare i all sin enkelhet. Sørg for at skinnet er skrapet og pass på temperaturen i pannen - ikke for lav, men heller ikke for høy.
Trikset er å få skinnet knasende sprøtt og gyllent uten at det blir brent. God kontroll på temperaturen er altså nøkkelen her. Det er ikke vanskelig, men det krever at du gir laksestykkene din fulle oppmerksomhet når de ligger i pannen.
Tips
Som ekstra tilbehør er det godt med knuste poteter. Kok gode poteter, knus dem grovt med en gaffel, dryss over litt flaksalt og drypp over sitronsaft og olivenolje.
Pannestekt laks med knasende sprøtt skinn og fiskekjøttet så saftig at det smelter på tungen er en real høydare i all sin enkelhet. Sørg for at skinnet er skrapet og pass på temperaturen i pannen - ikke for lav, men heller ikke for høy.
Trikset er å få skinnet knasende sprøtt og gyllent uten at det blir brent. God kontroll på temperaturen er altså nøkkelen her. Det er ikke vanskelig, men det krever at du gir laksestykkene din fulle oppmerksomhet når de ligger i pannen.
Tips
Som ekstra tilbehør er det godt med knuste poteter. Kok gode poteter, knus dem grovt med en gaffel, dryss over litt flaksalt og drypp over sitronsaft og olivenolje.
Skinnstekt laks
- 600 - 800 g laksefilet, Med skrapet skinn
- 2 bunt asparges
- 3 dl gresk yoghurt, Naturell
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl dill, Hakket
- 1 stk sitron
- olje, Til steking
- sukker
- salt og kvernet pepper
Fennikel- og chilisalt
- 1 ts fennikelfrø
- 0.75 ts chiliflak, Knust, tørket chili
- 1 ss flaksalt
Skinnstekt laks
- 600 - 800 g laksefilet, Med skrapet skinn
- 2 bunt asparges
- 3 dl gresk yoghurt, Naturell
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl dill, Hakket
- 1 stk sitron
- olje, Til steking
- sukker
- salt og kvernet pepper
Fennikel- og chilisalt
- 1 ts fennikelfrø
- 0.75 ts chiliflak, Knust, tørket chili
- 1 ss flaksalt
