Skinnstekt laks med stekte asparges, dill- og sitronyoghurt
25 min
12 varer
98
Pannestekt laks med knasende sprøtt skinn og fiskekjøttet så saftig at det smelter på tungen er en real høydare i all sin enkelhet. Sørg for at skinnet er skrapet og pass på temperaturen i pannen - ikke for lav, men heller ikke for høy. Trikset er å få skinnet knasende sprøtt og gyllent uten at det blir brent. God kontroll på temperaturen er altså nøkkelen her. Det er ikke vanskelig, men det krever at du gir laksestykkene din fulle oppmerksomhet når de ligger i pannen. Tips Som ekstra tilbehør er det godt med knuste poteter. Kok gode poteter, knus dem grovt med en gaffel, dryss over litt flaksalt og drypp over sitronsaft og olivenolje.
Knus fennikelfrø i en morter el.l. Tilsett salt og chili og knus det lett sammen.
Bland sammen yoghurt, finrevet/knust hvitløk, dill og finrevet sitronskall (vask sitronen godt i varmt vann før du river skallet, bruk kun det ytterste gule). Smak til med sitronsaft, salt, kvernet pepper og en klype sukker. Sett sausen til side så lenge.
Del laksen i fire jevne stykker, krydre stykkene med en god klype fennikelsalt og litt kvernet pepper.
Stek laksestykkene med skinnsiden ned over middels høy varme i ca. 4 minutter. Snu stykkene når skinnet har blitt sprøtt og gyllent, og stek videre i 30 sekunder på den andre siden. La fisken hvile (med skinnsiden opp) på en tallerken mens du steker aspargesen.
Skjær av de nederste 3-4 cm på aspargesen. Hvis aspargesen er tykk bør den skrelles fra midten og ned. Varm en stor stekepanne og stek aspargesen i litt olje over høy varme i 2-3 minutter til den blir gyllen og knapt mør. Krydre med salt og kvernet pepper.
Server den skinnstekte laksen med stekte asparges og yoghurtsaus.
Bon appetit!
Knus fennikelfrø i en morter el.l. Tilsett salt og chili og knus det lett sammen.
Bland sammen yoghurt, finrevet/knust hvitløk, dill og finrevet sitronskall (vask sitronen godt i varmt vann før du river skallet, bruk kun det ytterste gule). Smak til med sitronsaft, salt, kvernet pepper og en klype sukker. Sett sausen til side så lenge.
Del laksen i fire jevne stykker, krydre stykkene med en god klype fennikelsalt og litt kvernet pepper.
Stek laksestykkene med skinnsiden ned over middels høy varme i ca. 4 minutter. Snu stykkene når skinnet har blitt sprøtt og gyllent, og stek videre i 30 sekunder på den andre siden. La fisken hvile (med skinnsiden opp) på en tallerken mens du steker aspargesen.
Skjær av de nederste 3-4 cm på aspargesen. Hvis aspargesen er tykk bør den skrelles fra midten og ned. Varm en stor stekepanne og stek aspargesen i litt olje over høy varme i 2-3 minutter til den blir gyllen og knapt mør. Krydre med salt og kvernet pepper.
Server den skinnstekte laksen med stekte asparges og yoghurtsaus.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto