Laksebowl med risnudler
«Alt-i-en-bolle» retter er supertrendy. Og dampet laks i bolle med risnudler, gulrøtter, mango og vårløk, toppet med en krydret og sødmefull soyabasert saus er utrolig enkelt å like.
Bedre «fast-food» skal du lete lenge etter, og at laks i tillegg er sunt er ren bonus!
Tips: Risnudler kan byttes ut med kokt ris. Andre grønnsaker som rettich og spinat passer også veldig godt.
Sausen kan erstattes med teriyaki-saus for enkelhetens skyld.
«Alt-i-en-bolle» retter er supertrendy. Og dampet laks i bolle med risnudler, gulrøtter, mango og vårløk, toppet med en krydret og sødmefull soyabasert saus er utrolig enkelt å like.
Bedre «fast-food» skal du lete lenge etter, og at laks i tillegg er sunt er ren bonus!
Tips: Risnudler kan byttes ut med kokt ris. Andre grønnsaker som rettich og spinat passer også veldig godt.
Sausen kan erstattes med teriyaki-saus for enkelhetens skyld.
Ingredienser
Laksebowl
- 200 g risnudler
- 600 g laksefilet, uten skinn
- 2 stykker gulrøtter, mellomstore
- 1 - 2 stk avokado
- 1 stk mango
- 4 stykker vårløk
- olje, Nøytral eller mild olivenolje
- salt og kvernet pepper
Krydret søt soyasaus
- 1.75 dl soyasaus
- 1 dl sukker, Gjerne halvparten brunt sukker
- 0.75 dl eddik 7%
- 1 ss ingefær, Finrevet
- 2 fedd hvitløk, Revet eller hakket
- 0.5 stk rød chili, Hakket
- 1 ts sesamolje
- kvernet pepper
Slik gjør du:
Laksebowl
- 200 g risnudler
- 600 g laksefilet, uten skinn
- 2 stykker gulrøtter, mellomstore
- 1 - 2 stk avokado
- 1 stk mango
- 4 stykker vårløk
- olje, Nøytral eller mild olivenolje
- salt og kvernet pepper
Krydret søt soyasaus
- 1.75 dl soyasaus
- 1 dl sukker, Gjerne halvparten brunt sukker
- 0.75 dl eddik 7%
- 1 ss ingefær, Finrevet
- 2 fedd hvitløk, Revet eller hakket
- 0.5 stk rød chili, Hakket
- 1 ts sesamolje
- kvernet pepper
