Til hovedinnhold

Ovnsbakt laks med chili, ingefær og lime

30 min

Hvitløk, chili og ingefær er en perfekt kombinasjon. Litt lime i tillegg frisker ytterligere opp. Til sammen gir disse fire ingrediensene utrolig mye smak til en superenkel rett som ovnsbakt laks. 

Lagret av 709 brukere
Ovnsbakt laks med chili, ingefær og lime

Hvitløk, chili og ingefær er en perfekt kombinasjon. Litt lime i tillegg frisker ytterligere opp. Til sammen gir disse fire ingrediensene utrolig mye smak til en superenkel rett som ovnsbakt laks. 

Lagret av 709 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker laksefilet, uten skinn og ben
  • 10 g ingefær, fersk
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 stk lime, revet skall og saften
  • 1 ss soyasaus
  • 4 stk pak choy, (choy)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts sesamolje
  • 2 stk vårløk
  • olje, til steking
  • ris, kokt, til servering
  • sesamfrø, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker laksefilet, uten skinn og ben
  • 10 g ingefær, fersk
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 stk lime, revet skall og saften
  • 1 ss soyasaus
  • 4 stk pak choy, (choy)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts sesamolje
  • 2 stk vårløk
  • olje, til steking
  • ris, kokt, til servering
  • sesamfrø, til pynt
Varm ovnen til 220 grader
Smør en liten langpanne med litt olje, og legg i laksestykkene. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Skrap av skallet på ingefæren, og skjær ingefæren i syltynne strimler (evt. riv den fint). Bland sammen søt chillisaus, ingefær, limeskall, limesaft og soyasaus.
Fordel blandingen på laksestykkene, og bak laksen i ovn i ca. 6-8 minutter.
Rens, skyll og del pak choy i to eller fire på langs.Varm en wok eller stekepanne med litt olje. Tilsett pak choy og hvitløk, og stek under omrøring i 1-2 minutter.
Trekk pannen til side og tilsett en liten dæsj soyasaus (eller oyster sauce) og sesamolje. Server laksen med pak choy og kokt ris. Dryss over finsnittet vårløk og sesamfrø.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 220 grader
Smør en liten langpanne med litt olje, og legg i laksestykkene. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Skrap av skallet på ingefæren, og skjær ingefæren i syltynne strimler (evt. riv den fint). Bland sammen søt chillisaus, ingefær, limeskall, limesaft og soyasaus.
Fordel blandingen på laksestykkene, og bak laksen i ovn i ca. 6-8 minutter.
Rens, skyll og del pak choy i to eller fire på langs.Varm en wok eller stekepanne med litt olje. Tilsett pak choy og hvitløk, og stek under omrøring i 1-2 minutter.
Trekk pannen til side og tilsett en liten dæsj soyasaus (eller oyster sauce) og sesamolje. Server laksen med pak choy og kokt ris. Dryss over finsnittet vårløk og sesamfrø.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?