Sashimibolle med syltet kål
Du må være veldig forsiktig når du leser denne oppskriften. For dette er en rett som er ekstremt lett å lage og man blir fort avhengig av den. Jeg bruker laks og tunfisk, men du kan også bruke andre fiskesorter. Rå tunfisk kan være litt dyrt og vanskelig å få tak i, men du finner som oftest frosne blokker av tunfisk i asiatiske butikker. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i ett døgn først.
Du må være veldig forsiktig når du leser denne oppskriften. For dette er en rett som er ekstremt lett å lage og man blir fort avhengig av den. Jeg bruker laks og tunfisk, men du kan også bruke andre fiskesorter. Rå tunfisk kan være litt dyrt og vanskelig å få tak i, men du finner som oftest frosne blokker av tunfisk i asiatiske butikker. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i ett døgn først.
Ingredienser
- 500 g fisk, gjerne laks, tunfisk og torsk
- 4 porsjon sushiris
- 2 stk avokado
- 1 pose reddik
- sesamfrø
- sesamolje
- wasabi
Syltet kål
- 3 dl kål, hvit
- 0.5 dl hvitvinseddik
- 1 dl sukker
- 1.5 dl vann
- 1 knivsodd salt
Saus
- 1 dl soyasaus
- 2 ss riseddik
- 1 ts honning
- 1 stk lime
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 bit ingefær, liten bit, finrevet
- koriander, finhakket
Slik gjør du:
- 500 g fisk, gjerne laks, tunfisk og torsk
- 4 porsjon sushiris
- 2 stk avokado
- 1 pose reddik
- sesamfrø
- sesamolje
- wasabi
Syltet kål
- 3 dl kål, hvit
- 0.5 dl hvitvinseddik
- 1 dl sukker
- 1.5 dl vann
- 1 knivsodd salt
Saus
- 1 dl soyasaus
- 2 ss riseddik
- 1 ts honning
- 1 stk lime
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 bit ingefær, liten bit, finrevet
- koriander, finhakket
