Til hovedinnhold
rask

Sashimibolle med syltet kål

10 min

Du må være veldig forsiktig når du leser denne oppskriften. For dette er en rett som er ekstremt lett å lage og man blir fort avhengig av den. Jeg bruker laks og tunfisk, men du kan også bruke andre fiskesorter. Rå tunfisk kan være litt dyrt og vanskelig å få tak i, men du finner som oftest frosne blokker av tunfisk i asiatiske butikker. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i ett døgn først.

Lagret av 632 brukere
Sashimibolle med syltet kål

Du må være veldig forsiktig når du leser denne oppskriften. For dette er en rett som er ekstremt lett å lage og man blir fort avhengig av den. Jeg bruker laks og tunfisk, men du kan også bruke andre fiskesorter. Rå tunfisk kan være litt dyrt og vanskelig å få tak i, men du finner som oftest frosne blokker av tunfisk i asiatiske butikker. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i ett døgn først.

Lagret av 632 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g fisk, gjerne laks, tunfisk og torsk
  • 4 porsjon sushiris
  • 2 stk avokado
  • 1 pose reddik
  • sesamfrø
  • sesamolje
  • wasabi

Syltet kål

  • 3 dl kål, hvit
  • 0.5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1.5 dl vann
  • 1 knivsodd salt

Saus

  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ts honning
  • 1 stk lime
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bit ingefær, liten bit, finrevet
  • koriander, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g fisk, gjerne laks, tunfisk og torsk
  • 4 porsjon sushiris
  • 2 stk avokado
  • 1 pose reddik
  • sesamfrø
  • sesamolje
  • wasabi

Syltet kål

  • 3 dl kål, hvit
  • 0.5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1.5 dl vann
  • 1 knivsodd salt

Saus

  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ts honning
  • 1 stk lime
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bit ingefær, liten bit, finrevet
  • koriander, finhakket
Lag syltet kål: Finstrimle kålen. Kok opp eddik, sukker, salt og vann og hell den varme eddiklaken over kålen. Dryss over litt sesamfrø. Sett kålen kjølig til den skal serveres.
Kok sushiris etter anvisning på pakken.
Fordel kokt ris i skåler og ha over litt sesamolje.
Skjær fisken i tynne skiver. Dander fisken på risen og ha på avokadoskiver, reddiker og et dryss sesamfrø.
Pisk sammen alle ingrediensene til sausen.
Server sashimirisbollen med syltet hvitkål og saus - og gjerne wasabi ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Lag syltet kål: Finstrimle kålen. Kok opp eddik, sukker, salt og vann og hell den varme eddiklaken over kålen. Dryss over litt sesamfrø. Sett kålen kjølig til den skal serveres.
Kok sushiris etter anvisning på pakken.
Fordel kokt ris i skåler og ha over litt sesamolje.
Skjær fisken i tynne skiver. Dander fisken på risen og ha på avokadoskiver, reddiker og et dryss sesamfrø.
Pisk sammen alle ingrediensene til sausen.
Server sashimirisbollen med syltet hvitkål og saus - og gjerne wasabi ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?