rask

Laks teriyaki med spinat, mango og ris

30 min

Denne smakfulle laksemiddagen blir raskt en ny favorittrett! Server laksen med spinat, mango og ris.

Friske urter som koriander og mynte passer godt til.

4084 har lagret denne
Laks teriyaki med spinat, mango og ris
Foto: Sara Johannessen Meek

Denne smakfulle laksemiddagen blir raskt en ny favorittrett! Server laksen med spinat, mango og ris.

Friske urter som koriander og mynte passer godt til.

4084 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk laksefilet, 150-180 gram
  • 1 dl teriyakisaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, finrevet fersk
  • 0.5 stk rød chili
  • 200 g spinat
  • 1 stk mango, renset og delt i terninger
  • salt og kvernet pepper
  • jasminris, kokt
  • mynte
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk laksefilet, 150-180 gram
  • 1 dl teriyakisaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, finrevet fersk
  • 0.5 stk rød chili
  • 200 g spinat
  • 1 stk mango, renset og delt i terninger
  • salt og kvernet pepper
  • jasminris, kokt
  • mynte
  • koriander
Bland teriyaki-sausen sammen med et finhakket hvitløkfedd, ingefær og chili.
Legg laksestykkene på et stekebrett smurt med litt olje. Krydre lett med salt og pepper og pensle stykkene med sausen. Bak laksen ved 200 grader i ca. 8 minutter.
Fest et hvitløkfedd på en gaffel. Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinat akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge.
Server den bakte laksen med kokt jasminris, spinat, mangoterninger og agurk. Drypp gjerne over litt ekstra saus, finhakket chili og sesamfrø.
woman cooking

Bon appetit!

Bland teriyaki-sausen sammen med et finhakket hvitløkfedd, ingefær og chili.
Legg laksestykkene på et stekebrett smurt med litt olje. Krydre lett med salt og pepper og pensle stykkene med sausen. Bak laksen ved 200 grader i ca. 8 minutter.
Fest et hvitløkfedd på en gaffel. Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinat akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge.
Server den bakte laksen med kokt jasminris, spinat, mangoterninger og agurk. Drypp gjerne over litt ekstra saus, finhakket chili og sesamfrø.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?