Laks- og torskeceviche med avocado og koriander
Laks- og torskeceviche med avocado og koriander er retten for deg som liker å utforske nye smaker! Ceviche er en tilberedningsmåte der poenget er at syren i sitrusen bryter ned bindevevet i fiskekjøttet, på en måte som likner litt på det som skjer når fisken blir kokt eller varmebehandlet på andre måter. Det er best å bruke lime, som er surere enn sitron, men utover det kan man tilsette de smakene man vil. Her er det brukt grønnsaker som er gode å spise rå, som fennikel og reddik, og som bare blir bedre av en hurtigsylting i sitrussaft.
Laks- og torskeceviche med avocado og koriander er retten for deg som liker å utforske nye smaker! Ceviche er en tilberedningsmåte der poenget er at syren i sitrusen bryter ned bindevevet i fiskekjøttet, på en måte som likner litt på det som skjer når fisken blir kokt eller varmebehandlet på andre måter. Det er best å bruke lime, som er surere enn sitron, men utover det kan man tilsette de smakene man vil. Her er det brukt grønnsaker som er gode å spise rå, som fennikel og reddik, og som bare blir bedre av en hurtigsylting i sitrussaft.
Ingredienser
- 200 g torsk, uten skinn og bein, skåret i terninger
- 200 g laks, uten skinn og bein, skåret i terninger
- 3 dl limesaft, ferskpresset
- 0.5 ts salt, eller mer
- 1 stk rød chili, finhakket
- 2 ts ingefær, finhakket
- 1 stk fennikel, skåret i tynne skiver
- 3 stykker reddik, skåret i tynne skiver
- 3 ss vårløk, finsnittet
- 2 stykker avokado, delt i båter
- 1 bunt koriander, fersk
- olivenolje extra virgin, til servering
Slik gjør du:
- 200 g torsk, uten skinn og bein, skåret i terninger
- 200 g laks, uten skinn og bein, skåret i terninger
- 3 dl limesaft, ferskpresset
- 0.5 ts salt, eller mer
- 1 stk rød chili, finhakket
- 2 ts ingefær, finhakket
- 1 stk fennikel, skåret i tynne skiver
- 3 stykker reddik, skåret i tynne skiver
- 3 ss vårløk, finsnittet
- 2 stykker avokado, delt i båter
- 1 bunt koriander, fersk
- olivenolje extra virgin, til servering
