Bakt laks med syltet fennikel
Laks var fest som endte som hverdagsmat. Nå snur vi tiden tilbake. Her tuller vi ikke med for mange ingredienser eller for mange konkurrerende smaker. Råstekt brokkoli i tynne skiver er enkelt godt, friskt, sunt og dekorativt. Syltet fennikel er tilbehør som kan gi avhengighet. Enkelt, godt, friskt og dekorativt det også. Ikke tull bort fisken ved å steke den for lenge.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
Laks var fest som endte som hverdagsmat. Nå snur vi tiden tilbake. Her tuller vi ikke med for mange ingredienser eller for mange konkurrerende smaker. Råstekt brokkoli i tynne skiver er enkelt godt, friskt, sunt og dekorativt. Syltet fennikel er tilbehør som kan gi avhengighet. Enkelt, godt, friskt og dekorativt det også. Ikke tull bort fisken ved å steke den for lenge.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
- 400 g laksefilet
- 1 ts sesamfrø
- 2 ts honning, gjerne akasiehonning
- soyasaus
- 0.5 fennikel
- 1 dl eddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 0.25 brokkoli
- olje
- sesamolje
- 1 ts sesamfrø
- 400 g laksefilet
- 1 ts sesamfrø
- 2 ts honning, gjerne akasiehonning
- soyasaus
- 0.5 fennikel
- 1 dl eddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 0.25 brokkoli
- olje
- sesamolje
- 1 ts sesamfrø
