Bakt laks med syltet fennikel

60 min

Laks var fest som endte som hverdagsmat. Nå snur vi tiden tilbake. Her tuller vi ikke med for mange ingredienser eller for mange konkurrerende smaker. Råstekt brokkoli i tynne skiver er enkelt godt, friskt, sunt og dekorativt. Syltet fennikel er tilbehør som kan gi avhengighet. Enkelt, godt, friskt og dekorativt det også. Ikke tull bort fisken ved å steke den for lenge.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes

61 har lagret denne
Bakt laks med syltet fennikel

Laks var fest som endte som hverdagsmat. Nå snur vi tiden tilbake. Her tuller vi ikke med for mange ingredienser eller for mange konkurrerende smaker. Råstekt brokkoli i tynne skiver er enkelt godt, friskt, sunt og dekorativt. Syltet fennikel er tilbehør som kan gi avhengighet. Enkelt, godt, friskt og dekorativt det også. Ikke tull bort fisken ved å steke den for lenge.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes

61 har lagret denne
8
porsjoner
  • 400 g laksefilet
  • 1 ts sesamfrø
  • 2 ts honning, gjerne akasiehonning
  • soyasaus
  • 0.5 fennikel
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0.25 brokkoli
  • olje
  • sesamolje
  • 1 ts sesamfrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g laksefilet
  • 1 ts sesamfrø
  • 2 ts honning, gjerne akasiehonning
  • soyasaus
  • 0.5 fennikel
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0.25 brokkoli
  • olje
  • sesamolje
  • 1 ts sesamfrø
Bland sammen eddik, sukker og vann til en lake.
Kok opp laken til sukkeret er oppløst. Legg oppi finhakket fennikel. La ligge en times tid.
Skjær brokkoli i løvtynne skiver. La ligge i iskaldt vann.
Skjær laks i biter, et par centimeter tykkelse.
Legg i ildfast form.
Pensle på soyasaus og hell honning over i en tynn stråle. Dryss over sesamfrø.
Sett i stekeovn på 120 grader i 15–20 minutter, litt avhengig av tykkelsen.
Sjekk om den er ferdig ved å trykke oppå så lagene så vidt deler seg mens kjøttet fortsatt er saftig og bløtt.
Råstek brokkoli i wok eller på høy varme i stekepanne. Stek i solsikkeolje eller annen nøytral olje og ha på ørlite sesamolje og dryss over sesamfrø. Stek i et par minutter bare, mens du rører kontinuerlig.
Server bare med disse ingrediensene, eller eventuelt med litt ris til.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen eddik, sukker og vann til en lake.
Kok opp laken til sukkeret er oppløst. Legg oppi finhakket fennikel. La ligge en times tid.
Skjær brokkoli i løvtynne skiver. La ligge i iskaldt vann.
Skjær laks i biter, et par centimeter tykkelse.
Legg i ildfast form.
Pensle på soyasaus og hell honning over i en tynn stråle. Dryss over sesamfrø.
Sett i stekeovn på 120 grader i 15–20 minutter, litt avhengig av tykkelsen.
Sjekk om den er ferdig ved å trykke oppå så lagene så vidt deler seg mens kjøttet fortsatt er saftig og bløtt.
Råstek brokkoli i wok eller på høy varme i stekepanne. Stek i solsikkeolje eller annen nøytral olje og ha på ørlite sesamolje og dryss over sesamfrø. Stek i et par minutter bare, mens du rører kontinuerlig.
Server bare med disse ingrediensene, eller eventuelt med litt ris til.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?