Til hovedinnhold

Sprøstekt laks med asparges, sprø skinke og enkel smørsaus

1 h

Sprøstekt deilig laks med asparges, sprø skinke og en enkel smørsaus passer ypperlig som forrett, og vil garantert falle i smak hos gjestene dine!
Kilde: Norsk sjømatråd Foto: Kim Holthe

Lagret av 24 brukere
Sprøstekt laks med asparges, sprø skinke og enkel smørsaus

Sprøstekt deilig laks med asparges, sprø skinke og en enkel smørsaus passer ypperlig som forrett, og vil garantert falle i smak hos gjestene dine!
Kilde: Norsk sjømatråd Foto: Kim Holthe

Lagret av 24 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g laksefilet
  • solsikkeolje
  • 1 pakke cherrytomater
  • salt
  • sukker
  • 1.5 dl fløte
  • 100 g smør
  • sitron
  • 16 hvit asparges
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g laksefilet
  • solsikkeolje
  • 1 pakke cherrytomater
  • salt
  • sukker
  • 1.5 dl fløte
  • 100 g smør
  • sitron
  • 16 hvit asparges
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Tomatene: Del cherrytomatene i to og dryss på litt salt og sukker. Bak dem i stekeovn på 80-100 grader i ca. 20-25 minutter.
Sausen: Kok inn fløten til ca. 0,5 dl gjenstår. Skjær smøret i terninger og visp dem inn i fløten litt om gangen. Sausen må hele tiden holdes under kokepunktet. Smak til med sitronjuice, salt og pepper.
Aspargesen: Skrell aspargesene og legg dem i en ildfast form. Ha på litt olivenolje, salt og pepper. Legg spekeskinken over og bak aspargesen i stekeovn på 200 grader i 10-12 minutter til skinken er sprø og aspargesene møre. Knus skinken over aspargesene ved servering.
Laksen: Skrap bort skjellene på lakseskinnet med en gaffel, kniv eller fiskeskrape. Skjær tynne snitt i fiskeskinnet.
Varm opp en stekepanne, ha i solsikkeolje og legg i fiskestykket med skinnet ned. Press lett oppå fisken med en stekespade slik at den ikke "bøyer" seg.
Stek på den ene siden til 2/3 av stykket er gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Snu fisken og la den ligge noen få sekunder på andre siden i pannen.
Anretning:
Ta fisken til side, legg den over på tallerkener og server den med tomater, asparges og saus.
woman cooking

Bon appetit!

Tomatene: Del cherrytomatene i to og dryss på litt salt og sukker. Bak dem i stekeovn på 80-100 grader i ca. 20-25 minutter.
Sausen: Kok inn fløten til ca. 0,5 dl gjenstår. Skjær smøret i terninger og visp dem inn i fløten litt om gangen. Sausen må hele tiden holdes under kokepunktet. Smak til med sitronjuice, salt og pepper.
Aspargesen: Skrell aspargesene og legg dem i en ildfast form. Ha på litt olivenolje, salt og pepper. Legg spekeskinken over og bak aspargesen i stekeovn på 200 grader i 10-12 minutter til skinken er sprø og aspargesene møre. Knus skinken over aspargesene ved servering.
Laksen: Skrap bort skjellene på lakseskinnet med en gaffel, kniv eller fiskeskrape. Skjær tynne snitt i fiskeskinnet.
Varm opp en stekepanne, ha i solsikkeolje og legg i fiskestykket med skinnet ned. Press lett oppå fisken med en stekespade slik at den ikke "bøyer" seg.
Stek på den ene siden til 2/3 av stykket er gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Snu fisken og la den ligge noen få sekunder på andre siden i pannen.
Anretning:
Ta fisken til side, legg den over på tallerkener og server den med tomater, asparges og saus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?