Sprøstekt laks med asparges, sprø skinke og enkel smørsaus
60 min
Sprøstekt deilig laks med asparges, sprø skinke og en enkel smørsaus passer ypperlig som forrett, og vil garantert falle i smak hos gjestene dine! Kilde: Norsk sjømatråd Foto: Kim Holthe
Sprøstekt deilig laks med asparges, sprø skinke og en enkel smørsaus passer ypperlig som forrett, og vil garantert falle i smak hos gjestene dine! Kilde: Norsk sjømatråd Foto: Kim Holthe
Tomatene: Del cherrytomatene i to og dryss på litt salt og sukker. Bak dem i stekeovn på 80-100 grader i ca. 20-25 minutter.
Sausen: Kok inn fløten til ca. 0,5 dl gjenstår. Skjær smøret i terninger og visp dem inn i fløten litt om gangen. Sausen må hele tiden holdes under kokepunktet. Smak til med sitronjuice, salt og pepper.
Aspargesen: Skrell aspargesene og legg dem i en ildfast form. Ha på litt olivenolje, salt og pepper. Legg spekeskinken over og bak aspargesen i stekeovn på 200 grader i 10-12 minutter til skinken er sprø og aspargesene møre. Knus skinken over aspargesene ved servering.
Laksen: Skrap bort skjellene på lakseskinnet med en gaffel, kniv eller fiskeskrape. Skjær tynne snitt i fiskeskinnet. Varm opp en stekepanne, ha i solsikkeolje og legg i fiskestykket med skinnet ned. Press lett oppå fisken med en stekespade slik at den ikke "bøyer" seg. Stek på den ene siden til 2/3 av stykket er gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Snu fisken og la den ligge noen få sekunder på andre siden i pannen.
Anretning:
Ta fisken til side, legg den over på tallerkener og server den med tomater, asparges og saus.
Bon appetit!
Tomatene: Del cherrytomatene i to og dryss på litt salt og sukker. Bak dem i stekeovn på 80-100 grader i ca. 20-25 minutter.
Sausen: Kok inn fløten til ca. 0,5 dl gjenstår. Skjær smøret i terninger og visp dem inn i fløten litt om gangen. Sausen må hele tiden holdes under kokepunktet. Smak til med sitronjuice, salt og pepper.
Aspargesen: Skrell aspargesene og legg dem i en ildfast form. Ha på litt olivenolje, salt og pepper. Legg spekeskinken over og bak aspargesen i stekeovn på 200 grader i 10-12 minutter til skinken er sprø og aspargesene møre. Knus skinken over aspargesene ved servering.
Laksen: Skrap bort skjellene på lakseskinnet med en gaffel, kniv eller fiskeskrape. Skjær tynne snitt i fiskeskinnet. Varm opp en stekepanne, ha i solsikkeolje og legg i fiskestykket med skinnet ned. Press lett oppå fisken med en stekespade slik at den ikke "bøyer" seg. Stek på den ene siden til 2/3 av stykket er gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Snu fisken og la den ligge noen få sekunder på andre siden i pannen.
Anretning:
Ta fisken til side, legg den over på tallerkener og server den med tomater, asparges og saus.