rask

Laks med sommerkål og ørretrogn

30 min

Laks med sommerkål og ørretrogn er en spennende fiskerett der laksen får følge av ørretrogn. Dette gir et hint av noe salt med aroma av hav. Kokte nypoteter er perfekt tilbehør til denne retten, men pasta i brede bånd er også godt.

106 har lagret denne
Laks med sommerkål og ørretrogn

Laks med sommerkål og ørretrogn er en spennende fiskerett der laksen får følge av ørretrogn. Dette gir et hint av noe salt med aroma av hav. Kokte nypoteter er perfekt tilbehør til denne retten, men pasta i brede bånd er også godt.

106 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 g laksefilet
  • 1 stk hodekål, sommerkål
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 0.5 dl fløte
  • 200 g smør, usaltet
  • 2 ss dill, finhakket
  • 50 g ørretrogn
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g laksefilet
  • 1 stk hodekål, sommerkål
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 0.5 dl fløte
  • 200 g smør, usaltet
  • 2 ss dill, finhakket
  • 50 g ørretrogn
Fjern eventuelle ben og del laksestykket i to like deler.
Del hvert laksestykke horisontalt i to jevne tynne skiver, ca. 1 cm tykke.
Fjern de aller ytterste bladene på kålen. Del kålen i to og fjern den tykke stilken. Strimle kålen grovt.
Kok vin og sjalottløk inn til ca. 1/3 av mengden. Tilsett fløte og la det koke et snaut minutt.
Skjær kaldt smør i små terninger og pisk smørterningene inn i sausen litt etter litt. Pass på å vispe hele tiden og hold sausen rett under kokepunktet. Sausen må ikke koke, da kan den skille seg. Smak til med salt og pepper. Rør inn urter og ørretrogn rett før servering.
Kok opp 1 cm vann i en romslig kasserolle. Tilsett 2 ss smør, en god klype salt og litt kvernet pepper. Ha i kålen og damp den knapt mør. Pass på at kålen bevarer sin deilige sprøhet.
Varm en stor teflonpanne. Krydre lakseskivene med salt og pepper. Stek skivene i varm panne, kun på den ene siden, i ett til to minutter.
Anrett varm kål på tallerkener og legg på lakseskivene med den stekte siden opp.
Topp med saus og server straks.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern eventuelle ben og del laksestykket i to like deler.
Del hvert laksestykke horisontalt i to jevne tynne skiver, ca. 1 cm tykke.
Fjern de aller ytterste bladene på kålen. Del kålen i to og fjern den tykke stilken. Strimle kålen grovt.
Kok vin og sjalottløk inn til ca. 1/3 av mengden. Tilsett fløte og la det koke et snaut minutt.
Skjær kaldt smør i små terninger og pisk smørterningene inn i sausen litt etter litt. Pass på å vispe hele tiden og hold sausen rett under kokepunktet. Sausen må ikke koke, da kan den skille seg. Smak til med salt og pepper. Rør inn urter og ørretrogn rett før servering.
Kok opp 1 cm vann i en romslig kasserolle. Tilsett 2 ss smør, en god klype salt og litt kvernet pepper. Ha i kålen og damp den knapt mør. Pass på at kålen bevarer sin deilige sprøhet.
Varm en stor teflonpanne. Krydre lakseskivene med salt og pepper. Stek skivene i varm panne, kun på den ene siden, i ett til to minutter.
Anrett varm kål på tallerkener og legg på lakseskivene med den stekte siden opp.
Topp med saus og server straks.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?