Til hovedinnhold

Bakt laks med eple, agurk og pepperrot

30 min
10 varer
156
Bakt laks med eple, agurk og pepperrot

Enkel og spennende laksemiddag til hele familien.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk laksefilet, skinn- og benfri, à ca. 150 g
  • 0.33 stk agurk
  • 1 stk eple
  • 1 ss sitronsaft, ferskpresset
  • 3 ss olivenolje extra virgin
  • 4 ss crème fraîche, eller rømme
  • 1 ss pepperrot, eller pepperrotpure
  • salt
  • pepper, kvernet
  • dill, eller spirer (til pynt)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk laksefilet, skinn- og benfri, à ca. 150 g
  • 0.33 stk agurk
  • 1 stk eple
  • 1 ss sitronsaft, ferskpresset
  • 3 ss olivenolje extra virgin
  • 4 ss crème fraîche, eller rømme
  • 1 ss pepperrot, eller pepperrotpure
  • salt
  • pepper, kvernet
  • dill, eller spirer (til pynt)
Varm vannbadet til 45 grader.
Krydre laksen lett med salt og kvernet pepper. Legg stykkene i vakuumposen og drypp over 1 ss olivenolje. Vakuumer, senk posen i vannet og la den ligge der i 20 minutter.
Skjær agurken og eplet i pene terninger, eller lag små kuler med et kulejern. Bland sammen eple, agurk, olje og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper. Pisk rømmen til tykk krem og smak den til med pepperrot.
Anrett laksen på tallerkener sammen med pepperotkrem, dill, eple- og agurksalat.
Tips: Laksen blir helt latterlig god og saftig spør du meg. Ønsker du den litt mer (eller mindre) bakt, er det bare å prøve seg frem ved å justere temperatur og tid. Noen foretrekker 50-55 grader i 15 minutter, andre 42 grader i 25 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm vannbadet til 45 grader.
Krydre laksen lett med salt og kvernet pepper. Legg stykkene i vakuumposen og drypp over 1 ss olivenolje. Vakuumer, senk posen i vannet og la den ligge der i 20 minutter.
Skjær agurken og eplet i pene terninger, eller lag små kuler med et kulejern. Bland sammen eple, agurk, olje og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper. Pisk rømmen til tykk krem og smak den til med pepperrot.
Anrett laksen på tallerkener sammen med pepperotkrem, dill, eple- og agurksalat.
Tips: Laksen blir helt latterlig god og saftig spør du meg. Ønsker du den litt mer (eller mindre) bakt, er det bare å prøve seg frem ved å justere temperatur og tid. Noen foretrekker 50-55 grader i 15 minutter, andre 42 grader i 25 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?