rask

Råmarinert laks med lime, mango og grønn chili

15 min

Jeg blir aldri lei råmarinert laks. Med en frisk og syrlig «marinade» av limesaft, olivenolje, salt og pepper kan du egentlig selv bestemme hvor rå laksen skal være. Jo lenger lakseskivene ligger ferdig anrettet med dressing og det hele, jo mere «kokt» blir fisken og den blir lysere og lysere i fargen.

En enkel mangosalat med grønn chili og litt pasjonsfrukt på toppen gjør virkelig susen.

326 har lagret denne
Råmarinert laks med lime, mango og grønn chili

Jeg blir aldri lei råmarinert laks. Med en frisk og syrlig «marinade» av limesaft, olivenolje, salt og pepper kan du egentlig selv bestemme hvor rå laksen skal være. Jo lenger lakseskivene ligger ferdig anrettet med dressing og det hele, jo mere «kokt» blir fisken og den blir lysere og lysere i fargen.

En enkel mangosalat med grønn chili og litt pasjonsfrukt på toppen gjør virkelig susen.

326 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g laks, renskåret, topp kvalitet
  • 1 stk mango
  • 1 stk grønn chili, renset for frø og finsnittet
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 1 stk pasjonsfrukt, kan sløyfes
  • 1 stk lime
  • 0.5 dl olivenolje
  • koriander, frisk
  • salt
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g laks, renskåret, topp kvalitet
  • 1 stk mango
  • 1 stk grønn chili, renset for frø og finsnittet
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 1 stk pasjonsfrukt, kan sløyfes
  • 1 stk lime
  • 0.5 dl olivenolje
  • koriander, frisk
  • salt
  • kvernet pepper
Skjær laksen i ½ cm tynne skiver og legg skivene utover et fat, eller fordel skivene på fire små tallerkener.
Rens og skjær mangoen i små terninger. Tilsett chili og vårløk. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut innmaten og bland det sammen med mangosalaten.
Press saften ut av limen og visp sammen limesaft og olivenolje. Smak dressingen godt til med salt og kvernet pepper.
Bland halvparten av dressingen i mangosalaten. Fordel mangosalaten på lakseskivene, drypp over resten av dressingen og avslutt med hakket koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær laksen i ½ cm tynne skiver og legg skivene utover et fat, eller fordel skivene på fire små tallerkener.
Rens og skjær mangoen i små terninger. Tilsett chili og vårløk. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut innmaten og bland det sammen med mangosalaten.
Press saften ut av limen og visp sammen limesaft og olivenolje. Smak dressingen godt til med salt og kvernet pepper.
Bland halvparten av dressingen i mangosalaten. Fordel mangosalaten på lakseskivene, drypp over resten av dressingen og avslutt med hakket koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?