Anne-Kat. Hærlands ovnsstekt laks med bacon
Vanligvis kombinerer man hvit fisk med bacon, men det passer utrolig godt til laks også. Kanskje du ikke synes det er spesielt originalt funnet på, men det er nå engang slik at mennesker har eksistert så lenge at det knapt nok er noen vellykkede matkombinasjoner igjen å «finne opp». Dersom du vil lage en kombinasjon som er garantert 100 prosent original, må du sannsynligvis lage noe helt aparte som «Nordmark-Bark i aspik med dampet saueull fra Jæren», eller «Helstekt hjort stuffet med granbar og vaniljekrem, servert av rasende gårsdgutt fra Skreia».
Når jeg tenker meg om, tror jeg forresten at de allerede har de to rettene på menyen på Michelin-restauranten Maaemo.
Oppskriften er hentet fra Anne-Kat. Hærlands kokebok «Latterlig enkelt, latterlig godt. Favorittoppskrifter og husholdningstips». Foto: Trygve Indrelid
Vanligvis kombinerer man hvit fisk med bacon, men det passer utrolig godt til laks også. Kanskje du ikke synes det er spesielt originalt funnet på, men det er nå engang slik at mennesker har eksistert så lenge at det knapt nok er noen vellykkede matkombinasjoner igjen å «finne opp». Dersom du vil lage en kombinasjon som er garantert 100 prosent original, må du sannsynligvis lage noe helt aparte som «Nordmark-Bark i aspik med dampet saueull fra Jæren», eller «Helstekt hjort stuffet med granbar og vaniljekrem, servert av rasende gårsdgutt fra Skreia».
Når jeg tenker meg om, tror jeg forresten at de allerede har de to rettene på menyen på Michelin-restauranten Maaemo.
Oppskriften er hentet fra Anne-Kat. Hærlands kokebok «Latterlig enkelt, latterlig godt. Favorittoppskrifter og husholdningstips». Foto: Trygve Indrelid
- 2 bunt asparges
- 4 ss olivenolje
- 4 stykker laksefilet, skinn og benfri, ca. 150-200 g pr stk
- 8 skive(r) bacon
Dressing
- 2 dl lettrømme
- 2 ss majones
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss hvitvinseddik
- 2 ts sukker
- 4 ss sjalottløk
- 2 bunt asparges
- 4 ss olivenolje
- 4 stykker laksefilet, skinn og benfri, ca. 150-200 g pr stk
- 8 skive(r) bacon
Dressing
- 2 dl lettrømme
- 2 ss majones
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss hvitvinseddik
- 2 ts sukker
- 4 ss sjalottløk
For å få baconet sprøtt setter du formen under grillen i 1–2 minutter før du tar formen ut av ovnen. Følg nøye med.

Bon appetit!
For å få baconet sprøtt setter du formen under grillen i 1–2 minutter før du tar formen ut av ovnen. Følg nøye med.