rask

Anne-Kat. Hærlands ovnsstekt laks med bacon

30 min

Vanligvis kombinerer man hvit fisk med bacon, men det passer utrolig godt til laks også. Kanskje du ikke synes det er spesielt originalt funnet på, men det er nå engang slik at mennesker har eksistert så lenge at det knapt nok er noen vellykkede matkombinasjoner igjen å «finne opp». Dersom du vil lage en kombinasjon som er garantert 100 prosent original, må du sannsynligvis lage noe helt aparte som «Nordmark-Bark i aspik med dampet saueull fra Jæren», eller «Helstekt hjort stuffet med granbar og vaniljekrem, servert av rasende gårsdgutt fra Skreia».
Når jeg tenker meg om, tror jeg forresten at de allerede har de to rettene på menyen på Michelin-restauranten Maaemo.

Oppskriften er hentet fra Anne-Kat. Hærlands kokebok «Latterlig enkelt, latterlig godt. Favorittoppskrifter og husholdningstips». Foto: Trygve Indrelid 

1421 har lagret denne
Anne-Kat. Hærlands ovnsstekt laks med bacon

Vanligvis kombinerer man hvit fisk med bacon, men det passer utrolig godt til laks også. Kanskje du ikke synes det er spesielt originalt funnet på, men det er nå engang slik at mennesker har eksistert så lenge at det knapt nok er noen vellykkede matkombinasjoner igjen å «finne opp». Dersom du vil lage en kombinasjon som er garantert 100 prosent original, må du sannsynligvis lage noe helt aparte som «Nordmark-Bark i aspik med dampet saueull fra Jæren», eller «Helstekt hjort stuffet med granbar og vaniljekrem, servert av rasende gårsdgutt fra Skreia».
Når jeg tenker meg om, tror jeg forresten at de allerede har de to rettene på menyen på Michelin-restauranten Maaemo.

Oppskriften er hentet fra Anne-Kat. Hærlands kokebok «Latterlig enkelt, latterlig godt. Favorittoppskrifter og husholdningstips». Foto: Trygve Indrelid 

1421 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 bunt asparges
  • 4 ss olivenolje
  • 4 stykker laksefilet, skinn og benfri, ca. 150-200 g pr stk
  • 8 skive(r) bacon

Dressing

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ts sukker
  • 4 ss sjalottløk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 bunt asparges
  • 4 ss olivenolje
  • 4 stykker laksefilet, skinn og benfri, ca. 150-200 g pr stk
  • 8 skive(r) bacon

Dressing

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ts sukker
  • 4 ss sjalottløk
Skyll aspargesen og knekk av de nederste cm. Vend aspargesene i olivenolje og legg dem i en ildfast form.
Surr 2 skiver bacon rundt hver laksefilet. Legg fiskestykkene oppå aspargesen. Sett formen i ovnen på 200 grader og stek i 15–18 minutter.
For å få baconet sprøtt setter du formen under grillen i 1–2 minutter før du tar formen ut av ovnen. Følg nøye med.
Dressing: Rens og finhakk sjalottløk og bland det med rømme, majones, sitronsaft, eddik og sukker. Server fisken med asparges og dressing.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll aspargesen og knekk av de nederste cm. Vend aspargesene i olivenolje og legg dem i en ildfast form.
Surr 2 skiver bacon rundt hver laksefilet. Legg fiskestykkene oppå aspargesen. Sett formen i ovnen på 200 grader og stek i 15–18 minutter.
For å få baconet sprøtt setter du formen under grillen i 1–2 minutter før du tar formen ut av ovnen. Følg nøye med.
Dressing: Rens og finhakk sjalottløk og bland det med rømme, majones, sitronsaft, eddik og sukker. Server fisken med asparges og dressing.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?