Til hovedinnhold
rask

Grillet laks og kamskjell på spyd med chimichurri og sitron

30 min

Dette er superenkel og rask sommermat - selve grillingen tar kun noen få minutter avhengig av størrelse på bitene.

Skjær fisk i jevne biter, slik at alt på spydet får omtrent lik tilberedningstid. Grill spydene over høy varme og snu dem jevnlig.

Tips: Husk å legge trespyd i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner.)

Lagret av 181 brukere
Grillet laks og kamskjell på spyd med chimichurri og sitron

Dette er superenkel og rask sommermat - selve grillingen tar kun noen få minutter avhengig av størrelse på bitene.

Skjær fisk i jevne biter, slik at alt på spydet får omtrent lik tilberedningstid. Grill spydene over høy varme og snu dem jevnlig.

Tips: Husk å legge trespyd i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner.)

Lagret av 181 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g laksefilet, renskåret
  • 12 stk kamskjell
  • 2 stk sitron
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • salat, til servering

Chimichurri

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl koriander, hakket
  • 4 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 6 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g laksefilet, renskåret
  • 12 stk kamskjell
  • 2 stk sitron
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • salat, til servering

Chimichurri

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl koriander, hakket
  • 4 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 6 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.
Skjær laksen i jevne biter, på omtrent samme størrelse som kamskjellene. Fordel laksebiter og kamskjell på grillspyd. Pensle spydene med olje og krydre med salt og pepper.
Del sitronene i to og pensle snittflaten med olivenolje. Legg sitronene med snittflaten ned på en varm grill og grill i 3-4 minutter. Snu sitronene og la dem ligge et par minutter til.
Grill laks- og kamskjellspydene over høy varme i et par tre minutter. Server spydene med chimichurri, grillet sitron til å presse over og en grønn salat ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.
Skjær laksen i jevne biter, på omtrent samme størrelse som kamskjellene. Fordel laksebiter og kamskjell på grillspyd. Pensle spydene med olje og krydre med salt og pepper.
Del sitronene i to og pensle snittflaten med olivenolje. Legg sitronene med snittflaten ned på en varm grill og grill i 3-4 minutter. Snu sitronene og la dem ligge et par minutter til.
Grill laks- og kamskjellspydene over høy varme i et par tre minutter. Server spydene med chimichurri, grillet sitron til å presse over og en grønn salat ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?