Grillet laks og kamskjell på spyd med chimichurri og sitron
Dette er superenkel og rask sommermat - selve grillingen tar kun noen få minutter avhengig av størrelse på bitene.
Skjær fisk i jevne biter, slik at alt på spydet får omtrent lik tilberedningstid. Grill spydene over høy varme og snu dem jevnlig.
Tips: Husk å legge trespyd i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner.)
Dette er superenkel og rask sommermat - selve grillingen tar kun noen få minutter avhengig av størrelse på bitene.
Skjær fisk i jevne biter, slik at alt på spydet får omtrent lik tilberedningstid. Grill spydene over høy varme og snu dem jevnlig.
Tips: Husk å legge trespyd i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner.)
Ingredienser
- 400 g laksefilet, renskåret
- 12 stk kamskjell
- 2 stk sitron
- olivenolje
- salt
- pepper
- salat, til servering
Chimichurri
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili, renset for frø
- 0.5 dl persille, hakket
- 1 dl koriander, hakket
- 4 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
- 6 ss olivenolje
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- 400 g laksefilet, renskåret
- 12 stk kamskjell
- 2 stk sitron
- olivenolje
- salt
- pepper
- salat, til servering
Chimichurri
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili, renset for frø
- 0.5 dl persille, hakket
- 1 dl koriander, hakket
- 4 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
- 6 ss olivenolje
- salt
- pepper
