Til hovedinnhold

Sukkersaltet laks med wasabi-majones og sprø smuler

5 h

La årets siste kveld bli et smakfullt høydepunkt!
Er det en kveld i året du har planer om å koste på deg litt ekstra er nyttårsaften kvelden å gjøre det på. Har du ennå ikke spist hummer og drukket champagne i år så begynner det å haste.
Det trenger nødvendigvis ikke være så komplisert å gjøre det luksuriøst, men litt mer tidkrevende og litt dyrere skal jeg innrømme at det fort kan bli.

Lagret av 225 brukere
Sukkersaltet laks med wasabi-majones og sprø smuler

La årets siste kveld bli et smakfullt høydepunkt!
Er det en kveld i året du har planer om å koste på deg litt ekstra er nyttårsaften kvelden å gjøre det på. Har du ennå ikke spist hummer og drukket champagne i år så begynner det å haste.
Det trenger nødvendigvis ikke være så komplisert å gjøre det luksuriøst, men litt mer tidkrevende og litt dyrere skal jeg innrømme at det fort kan bli.

Lagret av 225 brukere

Ingredienser

3
porsjoner
  • 350 g laksefilet, topp kvalitet uten skinn og ben
  • 2 ss sukker
  • 1.5 ss salt
  • 0.5 dl majones
  • grovbrød, ca 3 ss rugbrødsmuler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g laksefilet, topp kvalitet uten skinn og ben
  • 2 ss sukker
  • 1.5 ss salt
  • 0.5 dl majones
  • grovbrød, ca 3 ss rugbrødsmuler
Gni laksefileten inn med sukker og salt. Pakk den godt in og la laksen marinere i kjøleskap natten over.
Stek brødsmulene sprø i en liten stekepanne. Pass på så de ikke brenner seg (vanskelig å se på grunn av fargen). Hell dem over på en tallerken.
Smak majonesen til med wasabi, den skal gjerne være litt sterk.
Tørk laksen på kjøkkenpapir og skjær den i små firkanter. Fordel laksebitene på spiseskjeer og topp hver bit med en liten klatt wasabimajones. Pynt med et lite dryss av sprø smuler rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Gni laksefileten inn med sukker og salt. Pakk den godt in og la laksen marinere i kjøleskap natten over.
Stek brødsmulene sprø i en liten stekepanne. Pass på så de ikke brenner seg (vanskelig å se på grunn av fargen). Hell dem over på en tallerken.
Smak majonesen til med wasabi, den skal gjerne være litt sterk.
Tørk laksen på kjøkkenpapir og skjær den i små firkanter. Fordel laksebitene på spiseskjeer og topp hver bit med en liten klatt wasabimajones. Pynt med et lite dryss av sprø smuler rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?