Laks med pesto er enkelt og veldig godt, men denne oppskriften fungerer strålende også med ørret eller hvit fisk. Sprø og saftig sommerkål er nydelig tilbehør uansett fargen på fisken.
Laks med pesto er enkelt og veldig godt, men denne oppskriften fungerer strålende også med ørret eller hvit fisk. Sprø og saftig sommerkål er nydelig tilbehør uansett fargen på fisken.
Krydre laksestykkene med salt og pepper, og legg dem over i en smurt ildfast form. Smør hvert stykke med et jevnt lag pesto.
Fjern det ytterste bladet på kålen og skjær eventuelt vekk litt nederst på stilken. Del kålen i fire jevne båter.
Sett laksen i ovnen og bak den i 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
Kok opp litt vann i en kasserolle eller panne. Legg i kålen og dryss over en god klype salt. Legg gjerne en smørklatt på toppen og damp kålen i ca 5 minutter, eller til den er knapt mør.
Server pestolaksen med nydampet sommerkål.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader.
Krydre laksestykkene med salt og pepper, og legg dem over i en smurt ildfast form. Smør hvert stykke med et jevnt lag pesto.
Fjern det ytterste bladet på kålen og skjær eventuelt vekk litt nederst på stilken. Del kålen i fire jevne båter.
Sett laksen i ovnen og bak den i 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
Kok opp litt vann i en kasserolle eller panne. Legg i kålen og dryss over en god klype salt. Legg gjerne en smørklatt på toppen og damp kålen i ca 5 minutter, eller til den er knapt mør.