Til hovedinnhold

Laks med pesto

25 min
3 varer
991
Laks med pesto
Sara Johannessen Meek

Laks med pesto er enkelt og veldig godt, men denne oppskriften fungerer strålende også med ørret eller hvit fisk. Sprø og saftig sommerkål er nydelig tilbehør uansett fargen på fisken.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker laksefilet
  • 3 ss pesto
  • 1 stk sommerkål, stor

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker laksefilet
  • 3 ss pesto
  • 1 stk sommerkål, stor
Varm ovnen til 180 grader.
Krydre laksestykkene med salt og pepper, og legg dem over i en smurt ildfast form. Smør hvert stykke med et jevnt lag pesto.
Fjern det ytterste bladet på kålen og skjær eventuelt vekk litt nederst på stilken. Del kålen i fire jevne båter.
Sett laksen i ovnen og bak den i 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
Kok opp litt vann i en kasserolle eller panne. Legg i kålen og dryss over en god klype salt. Legg gjerne en smørklatt på toppen og damp kålen i ca 5 minutter, eller til den er knapt mør.
Server pestolaksen med nydampet sommerkål.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Krydre laksestykkene med salt og pepper, og legg dem over i en smurt ildfast form. Smør hvert stykke med et jevnt lag pesto.
Fjern det ytterste bladet på kålen og skjær eventuelt vekk litt nederst på stilken. Del kålen i fire jevne båter.
Sett laksen i ovnen og bak den i 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
Kok opp litt vann i en kasserolle eller panne. Legg i kålen og dryss over en god klype salt. Legg gjerne en smørklatt på toppen og damp kålen i ca 5 minutter, eller til den er knapt mør.
Server pestolaksen med nydampet sommerkål.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?