Frisk ceviche med laks, chili og mango
Å lage ceviche er en morsom måte å tilberede mat på. Det er ikke en oppskrift, men heller en metode å tilberede rå fisk og skalldyr på. Man marinerer rå fisk eller skalldyr i lime- eller sitronjuice. Syren i sitrusen får proteinene til å koagulere, så den faktisk blir kokt. Man kan tilsette hva som helst av smaker i en ceviche, men klassisk for retten er koriander, chili og i mange tilfeller tomat.
Jeg har valgt å lage en lett og vårlig variant som kan serveres som en forrett til fire eller hovedrett til to. Serveres gjerne med litt frisk grønn salat. Min favoritt til ceviche er frisée!
Å lage ceviche er en morsom måte å tilberede mat på. Det er ikke en oppskrift, men heller en metode å tilberede rå fisk og skalldyr på. Man marinerer rå fisk eller skalldyr i lime- eller sitronjuice. Syren i sitrusen får proteinene til å koagulere, så den faktisk blir kokt. Man kan tilsette hva som helst av smaker i en ceviche, men klassisk for retten er koriander, chili og i mange tilfeller tomat.
Jeg har valgt å lage en lett og vårlig variant som kan serveres som en forrett til fire eller hovedrett til to. Serveres gjerne med litt frisk grønn salat. Min favoritt til ceviche er frisée!
Ingredienser
- 350 g laksefilet
- 4 stykker lime
- 1 stk mango
- 2 stykker avokado
- 1 stk rød chili
- 1 håndfull koriander
- 1 ss olivenolje extra virgin
- havsalt, smak til
- pepper, smak til
Slik gjør du:
- 350 g laksefilet
- 4 stykker lime
- 1 stk mango
- 2 stykker avokado
- 1 stk rød chili
- 1 håndfull koriander
- 1 ss olivenolje extra virgin
- havsalt, smak til
- pepper, smak til
