Frisk ceviche med laks, chili og mango

45 min
Lagret av 853 brukere
Frisk ceviche med laks, chili og mango
Lagret av 853 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 350 g laksefilet
  • 4 stykker lime
  • 1 stk mango
  • 2 stykker avokado
  • 1 stk rød chili
  • 1 håndfull koriander
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • havsalt, smak til
  • pepper, smak til

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g laksefilet
  • 4 stykker lime
  • 1 stk mango
  • 2 stykker avokado
  • 1 stk rød chili
  • 1 håndfull koriander
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • havsalt, smak til
  • pepper, smak til
Start med å rense fisken og del den opp i centimeterstore kuber. Vil du lage en raskere ceviche kan du kutte opp fisken i mindre biter og korte ned på marineringstiden.
Legg laksebitene i en bolle og press limejuicen over så det såvidt dekker fisken. La det stå og marineres i 30-45 minutter, eller til fisken har fått en helt jevn farge. Rør om av og til så alle bitene blir jevnt “kokt”.
Mens cevichen står og godgjør seg, gjør du klar de andre ingrediensene. Del mangoen og avokado i små biter, finhakk chilien og plukk ca 20-30 fine korianderblader. Bland alle ingrediensene sammen med olivenoljen, og litt salt og pepper.
Når fisken er klar kan du sile bort limejuicen og ha fiskebitene over i grønnsaksblandingen. Hvis fiskebitene har blitt veldig syrlige kan du skylle dem raskt i kaldt vann først. Spis med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å rense fisken og del den opp i centimeterstore kuber. Vil du lage en raskere ceviche kan du kutte opp fisken i mindre biter og korte ned på marineringstiden.
Legg laksebitene i en bolle og press limejuicen over så det såvidt dekker fisken. La det stå og marineres i 30-45 minutter, eller til fisken har fått en helt jevn farge. Rør om av og til så alle bitene blir jevnt “kokt”.
Mens cevichen står og godgjør seg, gjør du klar de andre ingrediensene. Del mangoen og avokado i små biter, finhakk chilien og plukk ca 20-30 fine korianderblader. Bland alle ingrediensene sammen med olivenoljen, og litt salt og pepper.
Når fisken er klar kan du sile bort limejuicen og ha fiskebitene over i grønnsaksblandingen. Hvis fiskebitene har blitt veldig syrlige kan du skylle dem raskt i kaldt vann først. Spis med en gang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?