Hjemmelaget gravlaks med syltet agurk og sennepssaus
4 t 30 min
Dette er landslagskokk Karl Erik Pallesens lettvinte oppskrift på hurtiggravet laks med dill og akevitt. Toppet med hjemmelaget sylteagurk og sennepssaus, blir dette garantert en vinner i middagsselskapet. Denne retten ble laget på #Påskegodt, som ble sendt live fra Mathallen.
Dette er landslagskokk Karl Erik Pallesens lettvinte oppskrift på hurtiggravet laks med dill og akevitt. Toppet med hjemmelaget sylteagurk og sennepssaus, blir dette garantert en vinner i middagsselskapet. Denne retten ble laget på #Påskegodt, som ble sendt live fra Mathallen.
Bland salt og sukker, og kutt opp dillstilkene og fennikeldusken.
La laksen marineres med akevitt, sammen med saltblandingen og dillstilkene. La dette lettgrave i kjøleskap i cirka fire timer.
Skyll laksen i vann etter at den er ferdig gravet, og tørk den med papir.
Finhakk dilltoppene, og rull den gravede laksen i dillen.
Syltet agurk: Skrell agurken, og kutt den i biter i ønsket størrelse. Bland sitron og vann, og smak til med salt. Tilsett agurkbitene.
Sennepssaus: Bland ingrediensene, og smak deg til. Her kan du bruke den sennepen du liker best, for eksempel Dijonsennep, gul sennep, eller grov sennep.
Ved servering: Del laksen i ønsket størrelse, gjerne i skiver. Server laksen på noe sprøtt som er delt i biter, for eksempel hjemmelaget knekkebrød eller melbatoast. Toppes med sennepssaus, syltet agurk, og gjerne litt dill.
Bon appetit!
Bland salt og sukker, og kutt opp dillstilkene og fennikeldusken.
La laksen marineres med akevitt, sammen med saltblandingen og dillstilkene. La dette lettgrave i kjøleskap i cirka fire timer.
Skyll laksen i vann etter at den er ferdig gravet, og tørk den med papir.
Finhakk dilltoppene, og rull den gravede laksen i dillen.
Syltet agurk: Skrell agurken, og kutt den i biter i ønsket størrelse. Bland sitron og vann, og smak til med salt. Tilsett agurkbitene.
Sennepssaus: Bland ingrediensene, og smak deg til. Her kan du bruke den sennepen du liker best, for eksempel Dijonsennep, gul sennep, eller grov sennep.
Ved servering: Del laksen i ønsket størrelse, gjerne i skiver. Server laksen på noe sprøtt som er delt i biter, for eksempel hjemmelaget knekkebrød eller melbatoast. Toppes med sennepssaus, syltet agurk, og gjerne litt dill.