Til hovedinnhold

Skinnstekt laks med urtemajones

15 min

Vil du spare mer tid og arbeid, kan du ta utgangspunkt i en ferdig majones (eller aioli) for så å tilsette noen dråper sitronsaft, kapers og urter.

Lagret av 333 brukere
Skinnstekt laks med urtemajones

Vil du spare mer tid og arbeid, kan du ta utgangspunkt i en ferdig majones (eller aioli) for så å tilsette noen dråper sitronsaft, kapers og urter.

Lagret av 333 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 650 g laksefilet, med skrapet skinn
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, lite og finhakket
  • 1 ss sennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 ss kapers, grovhakket, kan sløyfes
  • 0.5 dl urter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 650 g laksefilet, med skrapet skinn
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, lite og finhakket
  • 1 ss sennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 ss kapers, grovhakket, kan sløyfes
  • 0.5 dl urter
Visp sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft/eddik og hvitløk i en bolle (bruk en stålbolle eller glassbolle). Visp inn oljen, litt etter litt til en fyldig konsistens. Visp inn kapers og urter, og smak urtemajonesen til med salt og pepper.
Del laksen i fire jevne stykker, krydre stykkene med salt og pepper. Stek laksestykkene med skinnsiden ned over middels høy varme i ca 3-4 minutter. Snu stykkene når skinnet har blitt sprøtt og gyllent og stek videre i 30 sekunder på den andre siden.
Server laksen med urtemajones og frisk salat vendt med litt god olje, noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft/eddik og hvitløk i en bolle (bruk en stålbolle eller glassbolle). Visp inn oljen, litt etter litt til en fyldig konsistens. Visp inn kapers og urter, og smak urtemajonesen til med salt og pepper.
Del laksen i fire jevne stykker, krydre stykkene med salt og pepper. Stek laksestykkene med skinnsiden ned over middels høy varme i ca 3-4 minutter. Snu stykkene når skinnet har blitt sprøtt og gyllent og stek videre i 30 sekunder på den andre siden.
Server laksen med urtemajones og frisk salat vendt med litt god olje, noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?