Laks med tandoori
15 min
9 varer
626
Prøv en litt spicy ovnsbakt tandoori-laks på nanbrød, toppet med mangochutney og yoghurt.
Server med for eksempel agurk i tynne skiver, mangochutney, rødløk i tynne skiver, yoghurt naturell, frisk koriander eller mynte og nanbrød eller pitabrød.
Tips:
Tandooripaste kan erstattes med andre krydderpastaer eller tacokrydder. Lager du tacovarianten kan den serveres i pitabrød med salat, agurk, mais, paprika og rømme.
Ingredienser
4
porsjoner
- 600 g laksefilet, med skinn (helst ett stykke)
- 2 ss tandoori paste
- 2 ss yoghurt naturell
- olje
Til servering
- naanbrød
- agurk
- rødløk
- mango chutney
- yoghurt naturell
- koriander, eller mynte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g laksefilet, med skinn (helst ett stykke)
- 2 ss tandoori paste
- 2 ss yoghurt naturell
- olje
Til servering
- naanbrød
- agurk
- rødløk
- mango chutney
- yoghurt naturell
- koriander, eller mynte
Varm ovnen til 200 grader. Smør en passende ildfast form med litt olje og legg i laksen med skinnsiden ned.
Rør sammen krydderpasta og yoghurt og smør blandingen jevnt utover laksen.
Bak laksen i ovnen i ca 12 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten (porsjonsstykker trenger ca 8-10 minutter).
Server laksen med nanbrød, agurk, rødløk, mangochutney, yoghurt naturell og frisk koriander eller mynte.

Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader. Smør en passende ildfast form med litt olje og legg i laksen med skinnsiden ned.
Rør sammen krydderpasta og yoghurt og smør blandingen jevnt utover laksen.
Bak laksen i ovnen i ca 12 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten (porsjonsstykker trenger ca 8-10 minutter).
Server laksen med nanbrød, agurk, rødløk, mangochutney, yoghurt naturell og frisk koriander eller mynte.