Laksen er aldeles nydelig servert rå i tynne skiver med en frisk soyadressing, så raskt, så enkelt og så utrolig godt. Men glem for all del ikke at utgangspunktet alltid må være en råvare av topp kvalitet.
Laksen er aldeles nydelig servert rå i tynne skiver med en frisk soyadressing, så raskt, så enkelt og så utrolig godt. Men glem for all del ikke at utgangspunktet alltid må være en råvare av topp kvalitet.
300 g laksefilet, skinn- og benfri av god kvalitet
0.5 dl soyasaus
0.5 stk lime, revet skall og saft
1 ss rød chili, finsnittet/finhakket
2 ts ingefær, finrevet og frisk
1 ts sesamolje
1 ss sesamfrø, ristede
vårløk, finsnittet
2 ss granateple, kan sløyfes
koriander, frisk
Bland sammen soyasaus, limesaft, limeskall, chili, ingefær, sesamolje, sesamfrø og litt hakket koriander.
Skjær laksen i 1/2 cm tykke skiver (skjær helst litt på skrå og på tvers av fibrene). Fordel lakseskivene på tallerkener eller anrett alt på et fat.
Dryss over litt finsnittet vårløk, og granateplekjerner vis ønskelig. Drypp litt saus over fisken og server resten ved siden av. Som ekstra tilbehør er det godt med avokado i biter og en frisk grønn salat.
Bon appetit!
Bland sammen soyasaus, limesaft, limeskall, chili, ingefær, sesamolje, sesamfrø og litt hakket koriander.
Skjær laksen i 1/2 cm tykke skiver (skjær helst litt på skrå og på tvers av fibrene). Fordel lakseskivene på tallerkener eller anrett alt på et fat.
Dryss over litt finsnittet vårløk, og granateplekjerner vis ønskelig. Drypp litt saus over fisken og server resten ved siden av. Som ekstra tilbehør er det godt med avokado i biter og en frisk grønn salat.