rask

Laksesashimi med soyadressing

15 min

Laksen er aldeles nydelig servert rå i tynne skiver med en frisk soyadressing, så raskt, så enkelt og så utrolig godt. Men glem for all del ikke at utgangspunktet alltid må være en råvare av topp kvalitet.

1236 har lagret denne
Laksesashimi med soyadressing

Laksen er aldeles nydelig servert rå i tynne skiver med en frisk soyadressing, så raskt, så enkelt og så utrolig godt. Men glem for all del ikke at utgangspunktet alltid må være en råvare av topp kvalitet.

1236 har lagret denne
4
porsjoner
  • 300 g laksefilet, skinn- og benfri av god kvalitet
  • 0.5 dl soyasaus
  • 0.5 stk lime, revet skall og saft
  • 1 ss rød chili, finsnittet/finhakket
  • 2 ts ingefær, finrevet og frisk
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø, ristede
  • vårløk, finsnittet
  • 2 ss granateple, kan sløyfes
  • koriander, frisk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g laksefilet, skinn- og benfri av god kvalitet
  • 0.5 dl soyasaus
  • 0.5 stk lime, revet skall og saft
  • 1 ss rød chili, finsnittet/finhakket
  • 2 ts ingefær, finrevet og frisk
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø, ristede
  • vårløk, finsnittet
  • 2 ss granateple, kan sløyfes
  • koriander, frisk
Bland sammen soyasaus, limesaft, limeskall, chili, ingefær, sesamolje, sesamfrø og litt hakket koriander.
Skjær laksen i 1/2 cm tykke skiver (skjær helst litt på skrå og på tvers av fibrene). Fordel lakseskivene på tallerkener eller anrett alt på et fat.
Dryss over litt finsnittet vårløk, og granateplekjerner vis ønskelig. Drypp litt saus over fisken og server resten ved siden av. Som ekstra tilbehør er det godt med avokado i biter og en frisk grønn salat.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen soyasaus, limesaft, limeskall, chili, ingefær, sesamolje, sesamfrø og litt hakket koriander.
Skjær laksen i 1/2 cm tykke skiver (skjær helst litt på skrå og på tvers av fibrene). Fordel lakseskivene på tallerkener eller anrett alt på et fat.
Dryss over litt finsnittet vårløk, og granateplekjerner vis ønskelig. Drypp litt saus over fisken og server resten ved siden av. Som ekstra tilbehør er det godt med avokado i biter og en frisk grønn salat.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?