Til hovedinnhold

Lefse med røykt laks og ramsløk

10 min
9 varer
113
Lefse med røykt laks og ramsløk

Vinterferien er som skapt for forfriskende turer i gnistrende vakker vinternatur. Det er godt mulig en ikke kommer seg ut i snøen i det hele tatt, men en kan nyte maten hjemme foran peisen iført raggsokker, og superundertøy.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk lefse, ferske
  • 4 ss kremost, naturell
  • 3 ts ramsløkpuré
  • 200 g røkelaks
  • 0.5 stk agurk, slangeagurk
  • 60 g bladsalat, renset, vasket og tørket
  • 2 ss olivenolje
  • 8 ml sitronsaft, ca 1.5 teskje
  • 5 ml honning, flytende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk lefse, ferske
  • 4 ss kremost, naturell
  • 3 ts ramsløkpuré
  • 200 g røkelaks
  • 0.5 stk agurk, slangeagurk
  • 60 g bladsalat, renset, vasket og tørket
  • 2 ss olivenolje
  • 8 ml sitronsaft, ca 1.5 teskje
  • 5 ml honning, flytende
Rør sammen kremost og ramsløkpuré.
Skjær røykelaksen i terninger, krydre terningene med litt grovkvernet sort pepper.
Skrell agurken. Del den på lags, skrap ut den bløte kjernen og kutt agurken i terninger eller skiver.
Visp sammen olivenolje, sitronsaft og honning. Smak dressingen til med salt.
Bland sammen agurk, salat og dressing. Smør lefsene med kremosten og fordel laksen. Topp med salat og rull lefsene sammen. Pakk lefserullene godt inn i matpapir.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen kremost og ramsløkpuré.
Skjær røykelaksen i terninger, krydre terningene med litt grovkvernet sort pepper.
Skrell agurken. Del den på lags, skrap ut den bløte kjernen og kutt agurken i terninger eller skiver.
Visp sammen olivenolje, sitronsaft og honning. Smak dressingen til med salt.
Bland sammen agurk, salat og dressing. Smør lefsene med kremosten og fordel laksen. Topp med salat og rull lefsene sammen. Pakk lefserullene godt inn i matpapir.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?