rask

Sashimi med mangosalat og hjemmelaget ponzusaus

30 min

Sashimi er enkel og rask mat som passer hele året, og det smaker nydelig sammen med en mango- og avokadosalat og hjemmelaget ponzusaus.

Ferske laksefileter fra norsk oppdrettslaks er lett tilgjengelig i de fleste matvarebutikker, men villaks er definitivt best på smak. Husk da at villfisken må være fryst en gang før du kan spise den rå. Dette er ikke nødvendig med de pakkede fiskefiletene. Sashimi smaker også utmerket med kveite!

1644 har lagret denne
Sashimi med mangosalat og hjemmelaget ponzusaus
Foto: Julie Ilona Balas

Sashimi er enkel og rask mat som passer hele året, og det smaker nydelig sammen med en mango- og avokadosalat og hjemmelaget ponzusaus.

Ferske laksefileter fra norsk oppdrettslaks er lett tilgjengelig i de fleste matvarebutikker, men villaks er definitivt best på smak. Husk da at villfisken må være fryst en gang før du kan spise den rå. Dette er ikke nødvendig med de pakkede fiskefiletene. Sashimi smaker også utmerket med kveite!

1644 har lagret denne
4
porsjoner

Sashimi

  • 800 g laksefilet, fersk

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk mango, stor
  • 2 stykker avokado, store
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss sesamfrø
  • koriander, frisk
  • 1 stk hvitløksfedd

Ponzusaus

  • 0.5 dl soyasaus
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 ss honning, flytende (gjerne akasie)
  • 1 ss riseddik
  • 0.5 stk lime, saften
  • 0.5 stk rød chili, finhakket
  • 10 stykker koriander, blader, finhakket
Unngå at skjermen går i dvale

Sashimi

  • 800 g laksefilet, fersk

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk mango, stor
  • 2 stykker avokado, store
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss sesamfrø
  • koriander, frisk
  • 1 stk hvitløksfedd

Ponzusaus

  • 0.5 dl soyasaus
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 ss honning, flytende (gjerne akasie)
  • 1 ss riseddik
  • 0.5 stk lime, saften
  • 0.5 stk rød chili, finhakket
  • 10 stykker koriander, blader, finhakket
Start med ponzusausen da denne har godt av å godgjøre seg litt før man spiser.
Finhakk chili og legg til side ca halvparten. Finhakk hvitløk og korianderbladene og ha det oppi en liten bolle. Rasp litt frisk ingefær og bland det sammen med soyasaus, riseddik, honning og limesaft.
Visp det lett sammen. Om du ønsker en klumpfri ponzusaus, går det an å tilsette alt i en liten food processor og kjøre det sammen.
Lag deretter salaten av moden mango og avokado i terninger, finhakket vårløk, resten av chilien, en neve korianderblader, seamfrø og en liten skvett limesaft. Bland godt sammen.
Kutt opp laksen i tynne skiver og strø gjerne litt finhakket vårløk og sesamfrø over.
woman cooking

Bon appetit!

Start med ponzusausen da denne har godt av å godgjøre seg litt før man spiser.
Finhakk chili og legg til side ca halvparten. Finhakk hvitløk og korianderbladene og ha det oppi en liten bolle. Rasp litt frisk ingefær og bland det sammen med soyasaus, riseddik, honning og limesaft.
Visp det lett sammen. Om du ønsker en klumpfri ponzusaus, går det an å tilsette alt i en liten food processor og kjøre det sammen.
Lag deretter salaten av moden mango og avokado i terninger, finhakket vårløk, resten av chilien, en neve korianderblader, seamfrø og en liten skvett limesaft. Bland godt sammen.
Kutt opp laksen i tynne skiver og strø gjerne litt finhakket vårløk og sesamfrø over.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?