Sashimi med mangosalat og hjemmelaget ponzusaus
Sashimi er enkel og rask mat som passer hele året, og det smaker nydelig sammen med en mango- og avokadosalat og hjemmelaget ponzusaus.
Ferske laksefileter fra norsk oppdrettslaks er lett tilgjengelig i de fleste matvarebutikker, men villaks er definitivt best på smak. Husk da at villfisken må være fryst en gang før du kan spise den rå. Dette er ikke nødvendig med de pakkede fiskefiletene. Sashimi smaker også utmerket med kveite!
Sashimi er enkel og rask mat som passer hele året, og det smaker nydelig sammen med en mango- og avokadosalat og hjemmelaget ponzusaus.
Ferske laksefileter fra norsk oppdrettslaks er lett tilgjengelig i de fleste matvarebutikker, men villaks er definitivt best på smak. Husk da at villfisken må være fryst en gang før du kan spise den rå. Dette er ikke nødvendig med de pakkede fiskefiletene. Sashimi smaker også utmerket med kveite!
Sashimi
- 800 g laksefilet, fersk
Mango- og avokadosalat
- 1 stk mango, stor
- 2 stykker avokado, store
- 1 bunt vårløk
- 1 stk rød chili
- 1 ss sesamfrø
- koriander, frisk
- 1 stk hvitløksfedd
Ponzusaus
- 0.5 dl soyasaus
- 1 ss ingefær, revet
- 1 ss honning, flytende (gjerne akasie)
- 1 ss riseddik
- 0.5 stk lime, saften
- 0.5 stk rød chili, finhakket
- 10 stykker koriander, blader, finhakket
Sashimi
- 800 g laksefilet, fersk
Mango- og avokadosalat
- 1 stk mango, stor
- 2 stykker avokado, store
- 1 bunt vårløk
- 1 stk rød chili
- 1 ss sesamfrø
- koriander, frisk
- 1 stk hvitløksfedd
Ponzusaus
- 0.5 dl soyasaus
- 1 ss ingefær, revet
- 1 ss honning, flytende (gjerne akasie)
- 1 ss riseddik
- 0.5 stk lime, saften
- 0.5 stk rød chili, finhakket
- 10 stykker koriander, blader, finhakket
