Sashimi er enkel og rask mat som passer hele året, og det smaker nydelig sammen med en mango- og avokadosalat og hjemmelaget ponzusaus.
Ferske laksefileter fra norsk oppdrettslaks er lett tilgjengelig i de fleste matvarebutikker, men villaks er definitivt best på smak. Husk da at villfisken må være fryst en gang før du kan spise den rå. Dette er ikke nødvendig med de pakkede fiskefiletene. Sashimi smaker også utmerket med kveite!
Start med ponzusausen da denne har godt av å godgjøre seg litt før man spiser.
Finhakk chili og legg til side ca halvparten. Finhakk hvitløk og korianderbladene og ha det oppi en liten bolle. Rasp litt frisk ingefær og bland det sammen med soyasaus, riseddik, honning og limesaft.
Visp det lett sammen. Om du ønsker en klumpfri ponzusaus, går det an å tilsette alt i en liten food processor og kjøre det sammen.
Lag deretter salaten av moden mango og avokado i terninger, finhakket vårløk, resten av chilien, en neve korianderblader, seamfrø og en liten skvett limesaft. Bland godt sammen.
Kutt opp laksen i tynne skiver og strø gjerne litt finhakket vårløk og sesamfrø over.
Bon appetit!
Start med ponzusausen da denne har godt av å godgjøre seg litt før man spiser.
Finhakk chili og legg til side ca halvparten. Finhakk hvitløk og korianderbladene og ha det oppi en liten bolle. Rasp litt frisk ingefær og bland det sammen med soyasaus, riseddik, honning og limesaft.
Visp det lett sammen. Om du ønsker en klumpfri ponzusaus, går det an å tilsette alt i en liten food processor og kjøre det sammen.
Lag deretter salaten av moden mango og avokado i terninger, finhakket vårløk, resten av chilien, en neve korianderblader, seamfrø og en liten skvett limesaft. Bland godt sammen.
Kutt opp laksen i tynne skiver og strø gjerne litt finhakket vårløk og sesamfrø over.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto