Sukkersaltet laks er en superenkel og deilig forrett som like gjerne kan serveres på fat og deles. Sett frem cocktailpinner eller pene små engangsgafler og la gjestene forsyne seg selv mens de nipper til aperitiffen.
Sukkersaltet laks er en superenkel og deilig forrett som like gjerne kan serveres på fat og deles. Sett frem cocktailpinner eller pene små engangsgafler og la gjestene forsyne seg selv mens de nipper til aperitiffen.
350 g laksefilet, topp kvalitet, uten skinn og ben
2 ss sukker
1.5 ss salt
0.5 stk agurk
50 g ørretrogn
1 bunt dill, liten, renset
2 ss sitronsaft, ferskpresset
4 ss olivenolje
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
350 g laksefilet, topp kvalitet, uten skinn og ben
2 ss sukker
1.5 ss salt
0.5 stk agurk
50 g ørretrogn
1 bunt dill, liten, renset
2 ss sitronsaft, ferskpresset
4 ss olivenolje
Trim vekk eventuelle rester av brunt fett på fileten. Gni laksefileten inn med sukker og salt. Pakk den godt inn og la laksen marinere i kjøleskap natten over (eller minst i et par timer).
Visp sammen sitron og olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper. Skjær agurken i tynne strimler, unngå å bruke den bløte kjernen. Bland agurkstrimlene sammen med dill og bland det sammen med 1 ts av dressingen.
Tørk laksen på kjøkkenpapir og skjær den i tynne skiver. Fordel skivene på tallerkener eller anrett alt på et fat (perfekt servert til aperitiffen).
Legg på ørretrogn, drypp over dressing og topp med agurksalaten.
Bon appetit!
Trim vekk eventuelle rester av brunt fett på fileten. Gni laksefileten inn med sukker og salt. Pakk den godt inn og la laksen marinere i kjøleskap natten over (eller minst i et par timer).
Visp sammen sitron og olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper. Skjær agurken i tynne strimler, unngå å bruke den bløte kjernen. Bland agurkstrimlene sammen med dill og bland det sammen med 1 ts av dressingen.
Tørk laksen på kjøkkenpapir og skjær den i tynne skiver. Fordel skivene på tallerkener eller anrett alt på et fat (perfekt servert til aperitiffen).
Legg på ørretrogn, drypp over dressing og topp med agurksalaten.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto