Til hovedinnhold
rask

Sukkersaltet laks

25 min

Sukkersaltet laks er en superenkel og deilig forrett som like gjerne kan serveres på fat og deles. Sett frem cocktailpinner eller pene små engangsgafler og la gjestene forsyne seg selv mens de nipper til aperitiffen.

Lagret av 132 brukere
Sukkersaltet laks

Sukkersaltet laks er en superenkel og deilig forrett som like gjerne kan serveres på fat og deles. Sett frem cocktailpinner eller pene små engangsgafler og la gjestene forsyne seg selv mens de nipper til aperitiffen.

Lagret av 132 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 350 g laksefilet, topp kvalitet, uten skinn og ben
  • 2 ss sukker
  • 1.5 ss salt
  • 0.5 stk agurk
  • 50 g ørretrogn
  • 1 bunt dill, liten, renset
  • 2 ss sitronsaft, ferskpresset
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g laksefilet, topp kvalitet, uten skinn og ben
  • 2 ss sukker
  • 1.5 ss salt
  • 0.5 stk agurk
  • 50 g ørretrogn
  • 1 bunt dill, liten, renset
  • 2 ss sitronsaft, ferskpresset
  • 4 ss olivenolje
Trim vekk eventuelle rester av brunt fett på fileten. Gni laksefileten inn med sukker og salt. Pakk den godt inn og la laksen marinere i kjøleskap natten over (eller minst i et par timer).
Visp sammen sitron og olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper. Skjær agurken i tynne strimler, unngå å bruke den bløte kjernen. Bland agurkstrimlene sammen med dill og bland det sammen med 1 ts av dressingen.
Tørk laksen på kjøkkenpapir og skjær den i tynne skiver. Fordel skivene på tallerkener eller anrett alt på et fat (perfekt servert til aperitiffen).
Legg på ørretrogn, drypp over dressing og topp med agurksalaten.
woman cooking

Bon appetit!

Trim vekk eventuelle rester av brunt fett på fileten. Gni laksefileten inn med sukker og salt. Pakk den godt inn og la laksen marinere i kjøleskap natten over (eller minst i et par timer).
Visp sammen sitron og olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper. Skjær agurken i tynne strimler, unngå å bruke den bløte kjernen. Bland agurkstrimlene sammen med dill og bland det sammen med 1 ts av dressingen.
Tørk laksen på kjøkkenpapir og skjær den i tynne skiver. Fordel skivene på tallerkener eller anrett alt på et fat (perfekt servert til aperitiffen).
Legg på ørretrogn, drypp over dressing og topp med agurksalaten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?