Dryss laksen lett med like deler salt og sukker. La laksen marinere mens du koker potetene og lager sausen.
Fres sjalottløken i 2 ts av smøret til sausen. Tilsett hvitvin og Noilly Prat. La det koke inn til marmeladekonsistens. Tilsett fiskebuljong og kok inn til halv mengde, tilsett fløte og kok på nytt inn til halv mengde. Visp inn det kalde smøret, litt etter litt. Sausen skal helst ikke koke, men holdes varm frem til servering. Smak til med salt og pepper. Bland inn strimlet engsyre rett før servering.
Tørk laksen og skjær fileten i fire jevne stykker.
Del sukkerertene i to på langs og skjær reddikene i båter. Del potetene i to og stek dem gylne i stekepannen. La reddikene og sukkererten få frese med mot slutten.
Varm en ny stekepanne og tilsett litt olje. Krydre laksestykkene lett med kvernet pepper og stek dem gyllenbrune på begge sider. Det tar bare noen få minutter. Laksen skal ha en «rosa» og saftig kjerne.
Anrett pent på tallerkener og pynt med frisk dill og spirer.
Bon appetit!
Dryss laksen lett med like deler salt og sukker. La laksen marinere mens du koker potetene og lager sausen.
Fres sjalottløken i 2 ts av smøret til sausen. Tilsett hvitvin og Noilly Prat. La det koke inn til marmeladekonsistens. Tilsett fiskebuljong og kok inn til halv mengde, tilsett fløte og kok på nytt inn til halv mengde. Visp inn det kalde smøret, litt etter litt. Sausen skal helst ikke koke, men holdes varm frem til servering. Smak til med salt og pepper. Bland inn strimlet engsyre rett før servering.
Tørk laksen og skjær fileten i fire jevne stykker.
Del sukkerertene i to på langs og skjær reddikene i båter. Del potetene i to og stek dem gylne i stekepannen. La reddikene og sukkererten få frese med mot slutten.
Varm en ny stekepanne og tilsett litt olje. Krydre laksestykkene lett med kvernet pepper og stek dem gyllenbrune på begge sider. Det tar bare noen få minutter. Laksen skal ha en «rosa» og saftig kjerne.
Anrett pent på tallerkener og pynt med frisk dill og spirer.