Til hovedinnhold
rask

Stekt laks med engsyre

30 min

Det spirer og gror rundt om i Norges mange vakre hager. Og vi spirer med, strekker oss mot solen med armene i været.

Lagret av 32 brukere
Stekt laks med engsyre

Det spirer og gror rundt om i Norges mange vakre hager. Og vi spirer med, strekker oss mot solen med armene i været.

Lagret av 32 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g laksefilet, uten ben
  • 600 g nypotet, små
  • 200 g sukkererter
  • 200 g reddik, ca 15 stykk
  • 50 g dill, til pynt (kan sløyfes)
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 2 dl hvitvin
  • 2 ss noilly prat
  • 2 dl fiskebuljong
  • 2 dl fløte
  • 0.5 dl smør, kalt usaltet i små terninger
  • 2 dl engsyreblad, strimlede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g laksefilet, uten ben
  • 600 g nypotet, små
  • 200 g sukkererter
  • 200 g reddik, ca 15 stykk
  • 50 g dill, til pynt (kan sløyfes)
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 2 dl hvitvin
  • 2 ss noilly prat
  • 2 dl fiskebuljong
  • 2 dl fløte
  • 0.5 dl smør, kalt usaltet i små terninger
  • 2 dl engsyreblad, strimlede
Dryss laksen lett med like deler salt og sukker. La laksen marinere mens du koker potetene og lager sausen.
Fres sjalottløken i 2 ts av smøret til sausen. Tilsett hvitvin og Noilly Prat. La det koke inn til marmeladekonsistens.
Tilsett fiskebuljong og kok inn til halv mengde, tilsett fløte og kok på nytt inn til halv mengde. Visp inn det kalde smøret, litt etter litt. Sausen skal helst ikke koke, men holdes varm frem til servering. Smak til med salt og pepper. Bland inn strimlet engsyre rett før servering.
Tørk laksen og skjær fileten i fire jevne stykker.
Del sukkerertene i to på langs og skjær reddikene i båter.
Del potetene i to og stek dem gylne i stekepannen.
La reddikene og sukkererten få frese med mot slutten.
Varm en ny stekepanne og tilsett litt olje. Krydre laksestykkene lett med kvernet pepper og stek dem gyllenbrune på begge sider. Det tar bare noen få minutter.
Laksen skal ha en «rosa» og saftig kjerne.
Anrett pent på tallerkener og pynt med frisk dill og spirer.
woman cooking

Bon appetit!

Dryss laksen lett med like deler salt og sukker. La laksen marinere mens du koker potetene og lager sausen.
Fres sjalottløken i 2 ts av smøret til sausen. Tilsett hvitvin og Noilly Prat. La det koke inn til marmeladekonsistens.
Tilsett fiskebuljong og kok inn til halv mengde, tilsett fløte og kok på nytt inn til halv mengde. Visp inn det kalde smøret, litt etter litt. Sausen skal helst ikke koke, men holdes varm frem til servering. Smak til med salt og pepper. Bland inn strimlet engsyre rett før servering.
Tørk laksen og skjær fileten i fire jevne stykker.
Del sukkerertene i to på langs og skjær reddikene i båter.
Del potetene i to og stek dem gylne i stekepannen.
La reddikene og sukkererten få frese med mot slutten.
Varm en ny stekepanne og tilsett litt olje. Krydre laksestykkene lett med kvernet pepper og stek dem gyllenbrune på begge sider. Det tar bare noen få minutter.
Laksen skal ha en «rosa» og saftig kjerne.
Anrett pent på tallerkener og pynt med frisk dill og spirer.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?