Pokebowl med kveite, kokos og grønn chili
Prøv pokebowl med kveite, kokos og grønn chili! Kveite er en nydelig fisk med et hvitt og delikat kjøtt, perfekt for bowls og sushi. Her er kveiteskivene toppet med frisk og fruktig ananas og en små spicy kokos- og grønn chilidressing. Litt kokosmelk i risen gjør retten ekstra fyldig og tropisk.
Husk at fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet. Villfisk som skal spises rå, skal fryses i minst et døgn. Kveite kan byttes ut med en annen fisk eller skalldyr du foretrekker.
Prøv pokebowl med kveite, kokos og grønn chili! Kveite er en nydelig fisk med et hvitt og delikat kjøtt, perfekt for bowls og sushi. Her er kveiteskivene toppet med frisk og fruktig ananas og en små spicy kokos- og grønn chilidressing. Litt kokosmelk i risen gjør retten ekstra fyldig og tropisk.
Husk at fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet. Villfisk som skal spises rå, skal fryses i minst et døgn. Kveite kan byttes ut med en annen fisk eller skalldyr du foretrekker.
Ingredienser
- 400 g kveite, filet, skinn- og benfri
- 1 stk agurk, mellomstor
- 250 g ananas, renset, fersk og moden
- 3 stykker vårløk
- brønnkarse, eller babyleaf
- koriander
- kokos, revet
- sesamfrø
Ris
- 5 dl jasminris
- 1.5 dl kokosmelk
- 1 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 6 dl vann
Kokos- og grønn chilidressing
- 1 dl kokosmelk
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss soyasaus
- 1 stk lime, saften
- 1 ts riseddik
- 0.5 - 1 stk grønn chili, renset for frø og finsnittet
- 1 fedd hvitløk, lite, revet
- salt
Slik gjør du:
- 400 g kveite, filet, skinn- og benfri
- 1 stk agurk, mellomstor
- 250 g ananas, renset, fersk og moden
- 3 stykker vårløk
- brønnkarse, eller babyleaf
- koriander
- kokos, revet
- sesamfrø
Ris
- 5 dl jasminris
- 1.5 dl kokosmelk
- 1 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 6 dl vann
Kokos- og grønn chilidressing
- 1 dl kokosmelk
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss soyasaus
- 1 stk lime, saften
- 1 ts riseddik
- 0.5 - 1 stk grønn chili, renset for frø og finsnittet
- 1 fedd hvitløk, lite, revet
- salt
