Til hovedinnhold

Grillet kveitekotelett med melonsalat

40 min

Lag grillet kveite til middag! Kveitekoteletten er som skapt for grillen, både i fasong og all sin saftige enkelhet. Se etter tykke koteletter og juster grilltiden deretter.

Vannmelonsalat med innsalg av jordbær og jalapeño gir både friskhet og et lite sting av hete, og det er knallgodt sammen med en ingefær- og soyadressing. Dressingen kan justeres eller forandres etter egne preferanser med for eksempel chili, ingefær, hvitløk, lime, appelsin, sukker. Som ekstra tilbehør passer det godt med grillede poteter, ris, nudler eller couscous.

Lagret av 662 brukere
Grillet kveitekotelett med melonsalat
Foto: Johanna Siring /VG

Lag grillet kveite til middag! Kveitekoteletten er som skapt for grillen, både i fasong og all sin saftige enkelhet. Se etter tykke koteletter og juster grilltiden deretter.

Vannmelonsalat med innsalg av jordbær og jalapeño gir både friskhet og et lite sting av hete, og det er knallgodt sammen med en ingefær- og soyadressing. Dressingen kan justeres eller forandres etter egne preferanser med for eksempel chili, ingefær, hvitløk, lime, appelsin, sukker. Som ekstra tilbehør passer det godt med grillede poteter, ris, nudler eller couscous.

Lagret av 662 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 - 4 stykker Kveitekotelett

Ingefær- og soyadressing

  • 0.5 dl soyasaus
  • 0.5 stk lime, saft og revet skall
  • 2 ts frisk ingefær, finrevet
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss nøytral olje

Salat

  • 4 skive(r) vannmelon
  • 6 stykker jordbær
  • 150 g cherrytomater
  • 0.5 - 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk jalapeño
  • olivenolje
  • lime, eller sitron
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss sesamfrø
  • friske urter, som koriander, persille, gressløk og/eller mynte (hakket)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 - 4 stykker Kveitekotelett

Ingefær- og soyadressing

  • 0.5 dl soyasaus
  • 0.5 stk lime, saft og revet skall
  • 2 ts frisk ingefær, finrevet
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss nøytral olje

Salat

  • 4 skive(r) vannmelon
  • 6 stykker jordbær
  • 150 g cherrytomater
  • 0.5 - 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk jalapeño
  • olivenolje
  • lime, eller sitron
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss sesamfrø
  • friske urter, som koriander, persille, gressløk og/eller mynte (hakket)
Bland sammen alle ingrediensen til dressingen.
Rens og skjær vannmelonen i terninger. Del jordbær, tomater og agurk i passende biter. Finsnitt løk og jalapeño.
Bland sammen alle ingrediensene til salaten. Tilsett en skvett med olje og press over litt lime- eller sitronsaft. Krydre med salt og pepper, tilsett sesamfrø og urter og vend alt lett sammen.
Gni kveitekotelettene inn med salt, pepper og litt olje. Legg kotelettene på den varmeste delen av grillen og la de ligge stille til de har fått skikkelige grillstriper, 2-3 minutter. Snu og grill videre i 2-3 minutter på den andre siden.
Kveita er klar når fiskekjøttet begynner å løsne fra beinet, og du kan dra av skinnet som sitter på sidene. Grilltiden avhenger av tykkelsene på kotelettene.
Løft kotelettene forsiktig av grillen og la de få hvile noen minutter før du serverer dem. Bruk en liten kniv og løsne skinnet i kantene før du drar det forsiktig av.
Server grillet kveitekotelett med ingefær- og soyadressing og den friske vannmelonsalaten.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensen til dressingen.
Rens og skjær vannmelonen i terninger. Del jordbær, tomater og agurk i passende biter. Finsnitt løk og jalapeño.
Bland sammen alle ingrediensene til salaten. Tilsett en skvett med olje og press over litt lime- eller sitronsaft. Krydre med salt og pepper, tilsett sesamfrø og urter og vend alt lett sammen.
Gni kveitekotelettene inn med salt, pepper og litt olje. Legg kotelettene på den varmeste delen av grillen og la de ligge stille til de har fått skikkelige grillstriper, 2-3 minutter. Snu og grill videre i 2-3 minutter på den andre siden.
Kveita er klar når fiskekjøttet begynner å løsne fra beinet, og du kan dra av skinnet som sitter på sidene. Grilltiden avhenger av tykkelsene på kotelettene.
Løft kotelettene forsiktig av grillen og la de få hvile noen minutter før du serverer dem. Bruk en liten kniv og løsne skinnet i kantene før du drar det forsiktig av.
Server grillet kveitekotelett med ingefær- og soyadressing og den friske vannmelonsalaten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?