Kveite på røykeplanke
Kveite på røykeplanke gir et spennende og godt resultat! Røykeplanken bør helst være av sedertre, og den bør bløtlegges før bruk. Har du ingen grillplanke eller røykplanke, kan du grille fisken rett på grillen. Gni kveitekoteletten inn med olivenolje, salt og pepper. Grill over høy varme, ca 3-4 minutter på hver side. Pensle med soyadressingen mot slutten av grillingen.
Kveite på røykeplanke gir et spennende og godt resultat! Røykeplanken bør helst være av sedertre, og den bør bløtlegges før bruk. Har du ingen grillplanke eller røykplanke, kan du grille fisken rett på grillen. Gni kveitekoteletten inn med olivenolje, salt og pepper. Grill over høy varme, ca 3-4 minutter på hver side. Pensle med soyadressingen mot slutten av grillingen.
Ingredienser
- 1 stk Kveitekotelett, stor og tykk
- 2 ss granateple, kjerner (kan sløyfes)
- 2 stykker vårløk
- urter, eller spirer til pynt
- olivenolje
- salt
- pepper, kvernet
- 2 ss limesaft
- 1 ts rød chili
Soyadressing
- 0.5 dl soyasaus
- 1 ss brunt sukker
- 2 ss appelsin, saft
- 1 ts sesamolje
- 1 ts ingefær, revet
- 1 ts limeskall, finrevet
- 1 ts appelsinskall
Slik gjør du:
- 1 stk Kveitekotelett, stor og tykk
- 2 ss granateple, kjerner (kan sløyfes)
- 2 stykker vårløk
- urter, eller spirer til pynt
- olivenolje
- salt
- pepper, kvernet
- 2 ss limesaft
- 1 ts rød chili
Soyadressing
- 0.5 dl soyasaus
- 1 ss brunt sukker
- 2 ss appelsin, saft
- 1 ts sesamolje
- 1 ts ingefær, revet
- 1 ts limeskall, finrevet
- 1 ts appelsinskall
