Kveiten kan komme i ganske store skiver, og da kan en skive holde til fire personer. Grillet kveite med beurre blanc og tomatsalsa er derfor perfekt delemat. Skal retten serveres som hovedrett, beregner du mer. Her kan du også servere poteter eller bare godt brød ved siden av.
Kveiten kan komme i ganske store skiver, og da kan en skive holde til fire personer. Grillet kveite med beurre blanc og tomatsalsa er derfor perfekt delemat. Skal retten serveres som hovedrett, beregner du mer. Her kan du også servere poteter eller bare godt brød ved siden av.
2 stykker hjertesalat, Beregn en halv til én stykk hjertesalat per person
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
700 g kveite, i skiver
2 ss matolje
salt
pepper
Beurre blanc/smørsaus:
3 dl blåskjellkraft, eller 3 desiliter hveteøl
150 g smør, i terninger
sitronsaft
1 ss fløte
salt
pepper
Tomatsalsa
6 stykker plommetomat
1 stk rød chili
1 stk rødløk, liten
1 fedd hvitløk
2 ss limesaft
salt
sukker
bladpersille, finhakket
olivenolje
Grillet hjertesalat
2 stykker hjertesalat, Beregn en halv til én stykk hjertesalat per person
Beurre blanc
Reduser kraften til cirka 2 dl over lav varme. Tilsett fløten og pisk inn smørterningene til sausen er tykk og god.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Pass på at sausen ikke koker, da vil sausen sprekke.
Tilsett finhakket gressløk. Du kan også bruke finkuttet vårløk.
Tomatsalsa
Del tomatene i små biter og ha i en egnet bolle. Ha i finhakk rødløk, chili og hvitløk.
Tilsett limesaft og en klype sukker. Smak til med salt, og vend inn finhakket persille og litt olivenolje.
Grillet hjertesalat
Del hjertesalaten i to på langs og la stilken sitte på. Vask og tørk salaten før du griller.
Pensle snittflaten med olivenolje. Grill over høy varme i 2 minutter.
Dryss over nykvernet pepper og salt. Pensle med olivenolje og balsamico eddik.
Grillet kveite
Pensle fisken med litt olje og dryss på med salt og pepper.
Legg skivene på varm grill og la dem ligge i 2–3 minutter, så snur du fiskestykket og lar den ligge i 2–3 minutter til. Når fisken løsner fra benet, er den klar.
Legg på fat eller tallerken og ha på olivenolje, bladpersille og litt sitronsaft.
Bon appetit!
Beurre blanc
Reduser kraften til cirka 2 dl over lav varme. Tilsett fløten og pisk inn smørterningene til sausen er tykk og god.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Pass på at sausen ikke koker, da vil sausen sprekke.
Tilsett finhakket gressløk. Du kan også bruke finkuttet vårløk.
Tomatsalsa
Del tomatene i små biter og ha i en egnet bolle. Ha i finhakk rødløk, chili og hvitløk.
Tilsett limesaft og en klype sukker. Smak til med salt, og vend inn finhakket persille og litt olivenolje.
Grillet hjertesalat
Del hjertesalaten i to på langs og la stilken sitte på. Vask og tørk salaten før du griller.
Pensle snittflaten med olivenolje. Grill over høy varme i 2 minutter.
Dryss over nykvernet pepper og salt. Pensle med olivenolje og balsamico eddik.
Grillet kveite
Pensle fisken med litt olje og dryss på med salt og pepper.
Legg skivene på varm grill og la dem ligge i 2–3 minutter, så snur du fiskestykket og lar den ligge i 2–3 minutter til. Når fisken løsner fra benet, er den klar.
Legg på fat eller tallerken og ha på olivenolje, bladpersille og litt sitronsaft.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto