Kveite i ovn med smørsaus og agurksalat
Kveite i ovn er en skikkelig festmidddag! Toppet med smørsaus proppfull av rogn og gressløk blir den et naturlig valg for festlige anledninger, enten de er små eller store. Server gjerne med kokte knuste poteter dryppet med litt olivenolje og noen gode dråper sitronsaft.
Sausen kan godt lages uten rogn, eller rogn kan byttes ut med kapers. Prøv også andre urter som persille,estragon, dill og kjørvel.
Kveite i ovn er en skikkelig festmidddag! Toppet med smørsaus proppfull av rogn og gressløk blir den et naturlig valg for festlige anledninger, enten de er små eller store. Server gjerne med kokte knuste poteter dryppet med litt olivenolje og noen gode dråper sitronsaft.
Sausen kan godt lages uten rogn, eller rogn kan byttes ut med kapers. Prøv også andre urter som persille,estragon, dill og kjørvel.
Ingredienser
- 1 kg kveite, kotelett i ett stykke eller to tykke skiver
- 1 stk agurk
- 2 ss eddik 7%
- 2 ss sukker
- 2 ss vann
- 1 stk sjalottløk
- 1.5 dl hvitvin, tørr
- 1 dl fløte
- 250 g smør, kaldt, helst usaltet
- 50 g lakserogn, eller ørretrogn
- 1 bunt gressløk, liten
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 1 kg kveite, kotelett i ett stykke eller to tykke skiver
- 1 stk agurk
- 2 ss eddik 7%
- 2 ss sukker
- 2 ss vann
- 1 stk sjalottløk
- 1.5 dl hvitvin, tørr
- 1 dl fløte
- 250 g smør, kaldt, helst usaltet
- 50 g lakserogn, eller ørretrogn
- 1 bunt gressløk, liten
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
