Ceviche med kokos og mango
En råmarinert, forfriskende og supertrendy rett er ceviche. Mariner fisken god tid i forveien slik at syren i marinaden får tid til å «koke» fisken. Hvor lang tid det tar avhenger av størrelse på bitene. Når fiskekjøttet har forandret farge fra glassaktig til hvit – er fisken klar. Blandet med rødløk, grønn chili, kokosmelk, mango og koriander, blir dette riktig så lekkert og rågodt. Akkurat som alle gode fedre fortjener!
Obs! Husk at fisk som skal serveres rå, må være ferskest mulig. Her er det brukt kveite, men andre fiskeslag som for eksempel torsk og uer kan også brukes. Frys fisken ned til en indre temperatur på minus 20 grader celsius eller lavere, i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning.
En råmarinert, forfriskende og supertrendy rett er ceviche. Mariner fisken god tid i forveien slik at syren i marinaden får tid til å «koke» fisken. Hvor lang tid det tar avhenger av størrelse på bitene. Når fiskekjøttet har forandret farge fra glassaktig til hvit – er fisken klar. Blandet med rødløk, grønn chili, kokosmelk, mango og koriander, blir dette riktig så lekkert og rågodt. Akkurat som alle gode fedre fortjener!
Obs! Husk at fisk som skal serveres rå, må være ferskest mulig. Her er det brukt kveite, men andre fiskeslag som for eksempel torsk og uer kan også brukes. Frys fisken ned til en indre temperatur på minus 20 grader celsius eller lavere, i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning.
- 400 g kveite, filet
- 1.5 dl limesaft, ferskpresset
- 1 stk appelsin, saften
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 stk rødløk, liten
- 1 stk grønn chili
- 1 stk mango
- 2.5 dl kokosmelk
- koriander, frisk
- lime, til servering
- tortillachips
- 400 g kveite, filet
- 1.5 dl limesaft, ferskpresset
- 1 stk appelsin, saften
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 stk rødløk, liten
- 1 stk grønn chili
- 1 stk mango
- 2.5 dl kokosmelk
- koriander, frisk
- lime, til servering
- tortillachips
