vegetar

Ceviche med kokos og mango

1 t 30 min

En råmarinert, forfriskende og supertrendy rett er ceviche. Mariner fisken god tid i forveien slik at syren i marinaden får tid til å «koke» fisken. Hvor lang tid det tar avhenger av størrelse på bitene. Når fiskekjøttet har forandret farge fra glassaktig til hvit – er fisken klar. Blandet med rødløk, grønn chili, kokosmelk, mango og koriander, blir dette riktig så lekkert og rågodt. Akkurat som alle gode fedre fortjener!
Obs! Husk at fisk som skal serveres rå, må være ferskest mulig. Her er det brukt kveite, men andre fiskeslag som for eksempel torsk og uer kan også brukes. Frys fisken ned til en indre temperatur på minus 20 grader celsius eller lavere, i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning.  
 

524 har lagret denne
Ceviche med kokos og mango

En råmarinert, forfriskende og supertrendy rett er ceviche. Mariner fisken god tid i forveien slik at syren i marinaden får tid til å «koke» fisken. Hvor lang tid det tar avhenger av størrelse på bitene. Når fiskekjøttet har forandret farge fra glassaktig til hvit – er fisken klar. Blandet med rødløk, grønn chili, kokosmelk, mango og koriander, blir dette riktig så lekkert og rågodt. Akkurat som alle gode fedre fortjener!
Obs! Husk at fisk som skal serveres rå, må være ferskest mulig. Her er det brukt kveite, men andre fiskeslag som for eksempel torsk og uer kan også brukes. Frys fisken ned til en indre temperatur på minus 20 grader celsius eller lavere, i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning.  
 

524 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g kveite, filet
  • 1.5 dl limesaft, ferskpresset
  • 1 stk appelsin, saften
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk grønn chili
  • 1 stk mango
  • 2.5 dl kokosmelk
  • koriander, frisk
  • lime, til servering
  • tortillachips
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kveite, filet
  • 1.5 dl limesaft, ferskpresset
  • 1 stk appelsin, saften
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk grønn chili
  • 1 stk mango
  • 2.5 dl kokosmelk
  • koriander, frisk
  • lime, til servering
  • tortillachips
Fjern eventuelle slintrer eller blodrester. Skjær fisken i jevne biter.
Visp sammen limesaft, appelsin, sukker og salt. Bland fisken med sitrusmarinaden og finsnittet rødløk, la det marinere i kjøleskapet en times tid, eller til fisken ikke lenger er «glassaktig» men fast og hvit (fisken skal se kokt ut). Marineringstiden er litt avhengig av tykkelsen og størrelsen på fiskebitene.
Finsnitt eller finhakk chilien (fjern det meste av frøene). Rens og skjær mangoen i terninger/biter. Sil av marinaden på fisken og bland fisken (og rødløken) sammen med chili, mango og kokosmelk. Dryss over hakket koriander og knust chips ved servering. Server litt ekstra lime ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern eventuelle slintrer eller blodrester. Skjær fisken i jevne biter.
Visp sammen limesaft, appelsin, sukker og salt. Bland fisken med sitrusmarinaden og finsnittet rødløk, la det marinere i kjøleskapet en times tid, eller til fisken ikke lenger er «glassaktig» men fast og hvit (fisken skal se kokt ut). Marineringstiden er litt avhengig av tykkelsen og størrelsen på fiskebitene.
Finsnitt eller finhakk chilien (fjern det meste av frøene). Rens og skjær mangoen i terninger/biter. Sil av marinaden på fisken og bland fisken (og rødløken) sammen med chili, mango og kokosmelk. Dryss over hakket koriander og knust chips ved servering. Server litt ekstra lime ved siden av.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?