Ceviche med kveite, mango og granateple
Ceviche med kveite, mango og granateple er en fantastisk smakfull rett! Mariner fisken god tid i forveien, slik at syren i marinaden får tid til å «koke» fisken. Bland inn resten av ingrediensene, som avokado, mango, granateple, chili, koriander, vårløk og rødløk når det nærmer seg servering. Server gjerne cevichen på tortilla- eller nachochips.
Husk at fisk som skal serveres rå må være ferskest mulig. I denne oppskrifter er det brukt kveite, men andre fiskeslag som torsk, steinbit, sei, uer og makrell kan også benyttes. Det anbefales at fisk som skal spises rå fryses til en indre temperatur på -20 grader celsius eller lavere i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning, og man unngår dermed infeksjoner.
Ceviche med kveite, mango og granateple er en fantastisk smakfull rett! Mariner fisken god tid i forveien, slik at syren i marinaden får tid til å «koke» fisken. Bland inn resten av ingrediensene, som avokado, mango, granateple, chili, koriander, vårløk og rødløk når det nærmer seg servering. Server gjerne cevichen på tortilla- eller nachochips.
Husk at fisk som skal serveres rå må være ferskest mulig. I denne oppskrifter er det brukt kveite, men andre fiskeslag som torsk, steinbit, sei, uer og makrell kan også benyttes. Det anbefales at fisk som skal spises rå fryses til en indre temperatur på -20 grader celsius eller lavere i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning, og man unngår dermed infeksjoner.
Ingredienser
- 400 g kveite, filet
- 0.5 dl olivenolje
- 2 stykker lime, saften
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 stk grønn chili, uten frø
- 1 stk mango
- 1 stk rødløk, liten
- 4 ss granateplekjerner
- 1 bunt koriander, frisk
- tabasco
- salt
- tortillachips, til servering
Slik gjør du:
- 400 g kveite, filet
- 0.5 dl olivenolje
- 2 stykker lime, saften
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 stk grønn chili, uten frø
- 1 stk mango
- 1 stk rødløk, liten
- 4 ss granateplekjerner
- 1 bunt koriander, frisk
- tabasco
- salt
- tortillachips, til servering
