Til hovedinnhold

Ceviche med kveite, mango og granateple

1 h

Ceviche med kveite, mango og granateple er en fantastisk smakfull rett! Mariner fisken god tid i forveien, slik at syren i marinaden får tid til å «koke» fisken. Bland inn resten av ingrediensene, som avokado, mango, granateple, chili, koriander, vårløk og rødløk når det nærmer seg servering. Server gjerne cevichen på tortilla- eller nachochips.

Husk at fisk som skal serveres rå må være ferskest mulig. I denne oppskrifter er det brukt kveite, men andre fiskeslag som torsk, steinbit, sei, uer og makrell kan også benyttes. Det anbefales at fisk som skal spises rå fryses til en indre temperatur på -20 grader celsius eller lavere i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning, og man unngår dermed infeksjoner.

Lagret av 474 brukere
Ceviche med kveite, mango og granateple

Ceviche med kveite, mango og granateple er en fantastisk smakfull rett! Mariner fisken god tid i forveien, slik at syren i marinaden får tid til å «koke» fisken. Bland inn resten av ingrediensene, som avokado, mango, granateple, chili, koriander, vårløk og rødløk når det nærmer seg servering. Server gjerne cevichen på tortilla- eller nachochips.

Husk at fisk som skal serveres rå må være ferskest mulig. I denne oppskrifter er det brukt kveite, men andre fiskeslag som torsk, steinbit, sei, uer og makrell kan også benyttes. Det anbefales at fisk som skal spises rå fryses til en indre temperatur på -20 grader celsius eller lavere i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning, og man unngår dermed infeksjoner.

Lagret av 474 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g kveite, filet
  • 0.5 dl olivenolje
  • 2 stykker lime, saften
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 stk grønn chili, uten frø
  • 1 stk mango
  • 1 stk rødløk, liten
  • 4 ss granateplekjerner
  • 1 bunt koriander, frisk
  • tabasco
  • salt
  • tortillachips, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kveite, filet
  • 0.5 dl olivenolje
  • 2 stykker lime, saften
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 stk grønn chili, uten frø
  • 1 stk mango
  • 1 stk rødløk, liten
  • 4 ss granateplekjerner
  • 1 bunt koriander, frisk
  • tabasco
  • salt
  • tortillachips, til servering
Fileten skal være skinn og benfri. Fjern eventuelle slintrer og blodrester. Skjær fisken i 1 x 1 cm store terninger.
Visp sammen limesaft, sitronsaft og olivenolje. Bland marinaden sammen med fisken og la det stå i kjøleskapet til marinering i minst 1 time.
Finsnitt chili, skjær mangoen i små terninger og finsnitt eller finhakk rødløken.
Bland alle ingrediensene sammen og tilsett grovhakket koriander. Smak til med salt og noen gode dråper Tabasco.
Serveres på tortillachips.
woman cooking

Bon appetit!

Fileten skal være skinn og benfri. Fjern eventuelle slintrer og blodrester. Skjær fisken i 1 x 1 cm store terninger.
Visp sammen limesaft, sitronsaft og olivenolje. Bland marinaden sammen med fisken og la det stå i kjøleskapet til marinering i minst 1 time.
Finsnitt chili, skjær mangoen i små terninger og finsnitt eller finhakk rødløken.
Bland alle ingrediensene sammen og tilsett grovhakket koriander. Smak til med salt og noen gode dråper Tabasco.
Serveres på tortillachips.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?