Til hovedinnhold

Kveiteceviche med pasjonsfruktsalsa

45 min

Ceviche er en allsidig søramerikansk rett hvor man tilbereder rå sjømat i en syrlig lake til det blir “kokt”. Det som skjer er at proteinen koagulerer i kontakt med syren og fremstår som gjennomkokt. Ceviche kan lages med all slags fisk, men smaker kjempegodt med fet kveite. For å gjøre kveitecevichen litt mer mettende, er det her brukt bakt søtpotet og kokt quinoa sammen med en frisk pasjonsfruktsalsa og tortillachips. Chipsen kan du enten kjøpe ferdiglaget eller enkelt lage selv ved å dele opp små maistortilla og steke i ovnen eller i stekepanna til de blir sprø. 

Lagret av 78 brukere
Kveiteceviche med pasjonsfruktsalsa

Ceviche er en allsidig søramerikansk rett hvor man tilbereder rå sjømat i en syrlig lake til det blir “kokt”. Det som skjer er at proteinen koagulerer i kontakt med syren og fremstår som gjennomkokt. Ceviche kan lages med all slags fisk, men smaker kjempegodt med fet kveite. For å gjøre kveitecevichen litt mer mettende, er det her brukt bakt søtpotet og kokt quinoa sammen med en frisk pasjonsfruktsalsa og tortillachips. Chipsen kan du enten kjøpe ferdiglaget eller enkelt lage selv ved å dele opp små maistortilla og steke i ovnen eller i stekepanna til de blir sprø. 

Lagret av 78 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 300 g kveite
  • 1 stk søtpotet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 50 g tortillachips

Lake

  • 6 stykker lime
  • 1 stk sitron
  • 1 ts agavesirup, eller sukker
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts chiliflak
  • 0.5 ts havsalt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Pasjonsfruktsalsa

  • 100 g cherrytomater
  • 0.5 stk agurk
  • 1 håndfull koriander
  • 1 stk pasjonsfrukt
  • 1 stk grønn chili

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g kveite
  • 1 stk søtpotet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 50 g tortillachips

Lake

  • 6 stykker lime
  • 1 stk sitron
  • 1 ts agavesirup, eller sukker
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts chiliflak
  • 0.5 ts havsalt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Pasjonsfruktsalsa

  • 100 g cherrytomater
  • 0.5 stk agurk
  • 1 håndfull koriander
  • 1 stk pasjonsfrukt
  • 1 stk grønn chili
Start med å bake søtpoteten, siden det tar lengst tid. Skrell søtpoteten og del den i små terninger eller staver. Legg søtpoteten i en ildfast form og bland sammen med 1 ss olivenolje. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til den er litt gyllen og helt mør.
Tilbered quinoa ved å varme opp en dyp stekepanne eller gryte til middels temperatur. Ha quinoa oppi og rør rundt til det begynner å poppe. Pass på så det ikke svir seg.
Hell så på vannet, alltid dobbelt så mye vann som quinoa, og sett på lokket. La det småputre i 15 minutter under lokk. Rør litt av og til. 
Lag laken som fisken skal marineres i. Skvis saften fra 6 lime og 1 sitron. Finhakk rødløk og hvitløk. Tilsett chiliflak, salt, pepper, olivenolje og agavesirup eller sukker. Rør godt sammen.
Kutt fisken i små terninger og legg dem oppi laken. Pass på så alt er dekket og rør litt rundt innimellom. Marineringstiden avhenger av hvor store fiskebitene er, men 5-10 minutter holder. La dem ligge lenger om du ønsker det.
Mens fisken ligger i laken, lager du salsaen. Finhakk agurk, grønn chili og koriander. Kutt tomatene i tynne skiver eller terninger.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene. Bland det godt sammen.
Dander ceviche med søtpotet og quinoa i bunn, og fisken og salsaen på toppen. Server gjerne med litt av marineringslaken.
Serveres med torillachips. Perfekt å dyppe i cevichen!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å bake søtpoteten, siden det tar lengst tid. Skrell søtpoteten og del den i små terninger eller staver. Legg søtpoteten i en ildfast form og bland sammen med 1 ss olivenolje. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til den er litt gyllen og helt mør.
Tilbered quinoa ved å varme opp en dyp stekepanne eller gryte til middels temperatur. Ha quinoa oppi og rør rundt til det begynner å poppe. Pass på så det ikke svir seg.
Hell så på vannet, alltid dobbelt så mye vann som quinoa, og sett på lokket. La det småputre i 15 minutter under lokk. Rør litt av og til. 
Lag laken som fisken skal marineres i. Skvis saften fra 6 lime og 1 sitron. Finhakk rødløk og hvitløk. Tilsett chiliflak, salt, pepper, olivenolje og agavesirup eller sukker. Rør godt sammen.
Kutt fisken i små terninger og legg dem oppi laken. Pass på så alt er dekket og rør litt rundt innimellom. Marineringstiden avhenger av hvor store fiskebitene er, men 5-10 minutter holder. La dem ligge lenger om du ønsker det.
Mens fisken ligger i laken, lager du salsaen. Finhakk agurk, grønn chili og koriander. Kutt tomatene i tynne skiver eller terninger.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene. Bland det godt sammen.
Dander ceviche med søtpotet og quinoa i bunn, og fisken og salsaen på toppen. Server gjerne med litt av marineringslaken.
Serveres med torillachips. Perfekt å dyppe i cevichen!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?