Kveiteceviche med pasjonsfruktsalsa
Ceviche er en allsidig søramerikansk rett hvor man tilbereder rå sjømat i en syrlig lake til det blir “kokt”. Det som skjer er at proteinen koagulerer i kontakt med syren og fremstår som gjennomkokt. Ceviche kan lages med all slags fisk, men smaker kjempegodt med fet kveite. For å gjøre kveitecevichen litt mer mettende, er det her brukt bakt søtpotet og kokt quinoa sammen med en frisk pasjonsfruktsalsa og tortillachips. Chipsen kan du enten kjøpe ferdiglaget eller enkelt lage selv ved å dele opp små maistortilla og steke i ovnen eller i stekepanna til de blir sprø.
Ceviche er en allsidig søramerikansk rett hvor man tilbereder rå sjømat i en syrlig lake til det blir “kokt”. Det som skjer er at proteinen koagulerer i kontakt med syren og fremstår som gjennomkokt. Ceviche kan lages med all slags fisk, men smaker kjempegodt med fet kveite. For å gjøre kveitecevichen litt mer mettende, er det her brukt bakt søtpotet og kokt quinoa sammen med en frisk pasjonsfruktsalsa og tortillachips. Chipsen kan du enten kjøpe ferdiglaget eller enkelt lage selv ved å dele opp små maistortilla og steke i ovnen eller i stekepanna til de blir sprø.
Ingredienser
- 300 g kveite
- 1 stk søtpotet
- 1 ss olivenolje
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 50 g tortillachips
Lake
- 6 stykker lime
- 1 stk sitron
- 1 ts agavesirup, eller sukker
- 0.5 stk rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 ts chiliflak
- 0.5 ts havsalt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss olivenolje
Pasjonsfruktsalsa
- 100 g cherrytomater
- 0.5 stk agurk
- 1 håndfull koriander
- 1 stk pasjonsfrukt
- 1 stk grønn chili
Slik gjør du:
- 300 g kveite
- 1 stk søtpotet
- 1 ss olivenolje
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 50 g tortillachips
Lake
- 6 stykker lime
- 1 stk sitron
- 1 ts agavesirup, eller sukker
- 0.5 stk rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 ts chiliflak
- 0.5 ts havsalt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss olivenolje
Pasjonsfruktsalsa
- 100 g cherrytomater
- 0.5 stk agurk
- 1 håndfull koriander
- 1 stk pasjonsfrukt
- 1 stk grønn chili
