Til hovedinnhold

Smørdampet kveite

1 h

Det er ikke uten grunn at kveite er blitt en av våre mest populære fiskeslag. Den brukes også flittig blant kokker, og her får du en herlig smørdampet variant. Dette skal være en forrett, men øk bare mengden til det dobbelte hvis den skal serveres som hovedrett.
Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen for dinmat.

Lagret av 168 brukere
Smørdampet kveite

Det er ikke uten grunn at kveite er blitt en av våre mest populære fiskeslag. Den brukes også flittig blant kokker, og her får du en herlig smørdampet variant. Dette skal være en forrett, men øk bare mengden til det dobbelte hvis den skal serveres som hovedrett.
Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen for dinmat.

Lagret av 168 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g kveite, filet
  • 3 dl vann
  • 1 kvast rosmarin
  • 300 g meierismør

Grønn ertepuré

  • 350 g erter, frosne
  • 1 l vann
  • 3 ss salt
  • 4 ss kraft
  • 50 g meierismør
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g kveite, filet
  • 3 dl vann
  • 1 kvast rosmarin
  • 300 g meierismør

Grønn ertepuré

  • 350 g erter, frosne
  • 1 l vann
  • 3 ss salt
  • 4 ss kraft
  • 50 g meierismør
  • salt og kvernet pepper
Del kveitefileten i porsjonsstykker.
Kutt smøret i terninger.
Kok opp vann, litt salt og rosmarin. Trekk kjelen litt til side. Det må ikke koke for mye, for da har det lett for å sprekke.
Rør inn litt og litt av smørterningene. Rør hele tiden mens det tilsettes mer smør. Når det er blitt en jevn og fin masse, legger du fiskestykkene ned i kjelen.
La fisken trekke i smørvannet.

Grønn ertepuré

Kok opp vann og salt. Ha i ertene og kok de i ca. 5-6 min.
Sil av kokevannet.
Tilsett litt av kokevannet fra fisken i ertene. Kjør dette sammen med en stavmikser. Tilsett smør og kjør litt til.
Smak til med salt og pepper.
Server forretten på tallerkener. Start med å legge ertepureén nederst, legg fiskestykket oppå og dander med løksmøret rundt. Pynt med friske urter.
woman cooking

Bon appetit!

Del kveitefileten i porsjonsstykker.
Kutt smøret i terninger.
Kok opp vann, litt salt og rosmarin. Trekk kjelen litt til side. Det må ikke koke for mye, for da har det lett for å sprekke.
Rør inn litt og litt av smørterningene. Rør hele tiden mens det tilsettes mer smør. Når det er blitt en jevn og fin masse, legger du fiskestykkene ned i kjelen.
La fisken trekke i smørvannet.

Grønn ertepuré

Kok opp vann og salt. Ha i ertene og kok de i ca. 5-6 min.
Sil av kokevannet.
Tilsett litt av kokevannet fra fisken i ertene. Kjør dette sammen med en stavmikser. Tilsett smør og kjør litt til.
Smak til med salt og pepper.
Server forretten på tallerkener. Start med å legge ertepureén nederst, legg fiskestykket oppå og dander med løksmøret rundt. Pynt med friske urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?