Til hovedinnhold

Kveitefilet med smørsaus, fennikel, lakserogn og sjøgress

45 min

Lag kveitefilet med smørsaus og server den med fennikel, lakserogn og sjøgress. En skikkelig god og litt annerledes kveiterett.

Lagret av 135 brukere
Kveitefilet med smørsaus, fennikel, lakserogn og sjøgress

Lag kveitefilet med smørsaus og server den med fennikel, lakserogn og sjøgress. En skikkelig god og litt annerledes kveiterett.

Lagret av 135 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g kveite, filet
  • salt, flaksalt
  • pepper
  • smør, til steking
  • 6 stykker mandelpotet
  • bladpersille

Smørsaus

  • 250 g smør
  • 3 stykker sjalottløk
  • hvitvin
  • 1 dl hvitvinseddik
  • cayennepepper
  • salt
  • pepper

Tilbehør

  • fennikel
  • sjøgress, kan også bruke bladpersille
  • lakserogn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g kveite, filet
  • salt, flaksalt
  • pepper
  • smør, til steking
  • 6 stykker mandelpotet
  • bladpersille

Smørsaus

  • 250 g smør
  • 3 stykker sjalottløk
  • hvitvin
  • 1 dl hvitvinseddik
  • cayennepepper
  • salt
  • pepper

Tilbehør

  • fennikel
  • sjøgress, kan også bruke bladpersille
  • lakserogn
Skjær filetene i passende serveringsstykker, og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper.
Finkutt sjalottløkene og legg disse i kjele med hvitvinseddik og hvitvin. Kok opp, demp varmen og la blandingen syde til nesten all væske er fordampet.
Pisk inn smørterninger litt etter litt. Dra kjelen fra platen når det siste smøret piskes inn. Sil sausen og smak til med kajennepepper, salt og pepper.
Smelt smør i stekepannen og legg i finsnittet fennikel. Rør rundt og stek til fennikelen begynner å mykne.
Stek kveitefileten på middels varme i rikelig med smør. La stykkene steke langsomt igjennom, uten at de vendes. Øs over stekefett jevnlig.
Anrett fisken med fennikel og kokte mandelpoteter. Legg på sjøgress og lakserogn. Sjøgresset kan erstattes av bladpersille.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær filetene i passende serveringsstykker, og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper.
Finkutt sjalottløkene og legg disse i kjele med hvitvinseddik og hvitvin. Kok opp, demp varmen og la blandingen syde til nesten all væske er fordampet.
Pisk inn smørterninger litt etter litt. Dra kjelen fra platen når det siste smøret piskes inn. Sil sausen og smak til med kajennepepper, salt og pepper.
Smelt smør i stekepannen og legg i finsnittet fennikel. Rør rundt og stek til fennikelen begynner å mykne.
Stek kveitefileten på middels varme i rikelig med smør. La stykkene steke langsomt igjennom, uten at de vendes. Øs over stekefett jevnlig.
Anrett fisken med fennikel og kokte mandelpoteter. Legg på sjøgress og lakserogn. Sjøgresset kan erstattes av bladpersille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?