Skjær filetene i passende serveringsstykker, og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper.
Finkutt sjalottløkene og legg disse i kjele med hvitvinseddik og hvitvin. Kok opp, demp varmen og la blandingen syde til nesten all væske er fordampet.
Pisk inn smørterninger litt etter litt. Dra kjelen fra platen når det siste smøret piskes inn. Sil sausen og smak til med kajennepepper, salt og pepper.
Smelt smør i stekepannen og legg i finsnittet fennikel. Rør rundt og stek til fennikelen begynner å mykne.
Stek kveitefileten på middels varme i rikelig med smør. La stykkene steke langsomt igjennom, uten at de vendes. Øs over stekefett jevnlig.
Anrett fisken med fennikel og kokte mandelpoteter. Legg på sjøgress og lakserogn. Sjøgresset kan erstattes av bladpersille.
Bon appetit!
Skjær filetene i passende serveringsstykker, og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper.
Finkutt sjalottløkene og legg disse i kjele med hvitvinseddik og hvitvin. Kok opp, demp varmen og la blandingen syde til nesten all væske er fordampet.
Pisk inn smørterninger litt etter litt. Dra kjelen fra platen når det siste smøret piskes inn. Sil sausen og smak til med kajennepepper, salt og pepper.
Smelt smør i stekepannen og legg i finsnittet fennikel. Rør rundt og stek til fennikelen begynner å mykne.
Stek kveitefileten på middels varme i rikelig med smør. La stykkene steke langsomt igjennom, uten at de vendes. Øs over stekefett jevnlig.
Anrett fisken med fennikel og kokte mandelpoteter. Legg på sjøgress og lakserogn. Sjøgresset kan erstattes av bladpersille.